Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2017

Ο Μητροπολίτης Πατρών καλεί τον Πρόεδρο της Βουλής να ζητήσει συγγνώμη για τις δηλώσεις του: «Ο Βούτσης να προσκυνήσει στην Παναγία»

 
Στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, απάντησε με ανακοίνωσή του ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος. Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις του κ. Βούτση για την Ορθοδοξία.

Ο Πρόεδρος της Βουλής είχε πει ότι... 

 
 
 
 
«είμαστε από τους πιο ομογενοποιημένους θρησκευτικά. Δεν είμαστε λαός ορθόδοξος. Η θρησκευτική συνείδηση είναι για κάθε άνθρωπο κάτι ιδιαίτερο. Είμαστε σύγχρονο κράτος δεν είμαστε ταλιμπάν της Ορθοδοξίας».

Ο Πατρών Χρυσόστομος απαντά στον κ. Βούτση τονίζοντας ότι «σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει ο σκληρά δοκιμαζόμενος Ελληνικός λαός δεν προσφέρει τίποτε η αμφισβήτηση των ριζών, της ιστορία και των παραδοσιακών αξιών».

Τονίζει ακόμη ότι «ο κ. Πρόεδρος αγνοεί ότι η Ορθοδοξία δεν συνιστά ιδεοληψία ή ταλιμπανισμό. Η Οθροδοξία είναι ελευθερία, πολιτισμός, καταξίωση του ανθρώπινου προσώπου».

Κάνει ακόμη λόγο για θλιβερή παραφωνία παγκοσμίως.

Ο Μητροπολίτης Πατρών υπογραμμίζει πως: «Αν επιθυμεί ο κ. Βούτσης να καταλάβει ότι όλα αυτά είναι ανεδαφικά και εκτός πραγματικότητας δεν έχει παρά να επισκεφθεί κάποιο Ναό ή προσκύνημα της Παναγίας μας».

Όπως σημειώνει το «μόνο που απομένει στον κ. Βούτση είναι να ζητήσει συγγνώμη από τον Ελληνικό λαό».