Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Κρασί σε όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου…


Οι άνθρωποι παρασκευάζουν κρασί εδώ και χιλιάδες χρόνια, αλλά σε τρία μόνο χρώματα – κόκκινο, λευκό και ροζέ. Όχι πια. Ισπανικές εταιρείες βρήκαν τον τρόπο να... 

 
 
  
 
 
 

  

 
 
 
 
 
φτιάξουν φυσικά κρασιά σχεδόν σε οποιοδήποτε χρώμα που μπορεί να φανταστεί κανείς, από ζωντανό μπλε, πράσινο ακόμα και ροζ. Όλα ξεκίνησαν πέρυσι, όταν η ισπανική εταιρεία Gïk παρουσίασε το πρώτο μπλε κρασί στον κόσμο.



Πέρασαν δύο χρόνια εργασίας με επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Χώρας των Βάσκων και ερευνητές τροφίμων στο Azti Tecnecalia να προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν την ανθοκυανίνη, μια φυσική χρωστική ουσία που υπάρχει στον φλοιό των σταφυλιών, για να δημιουργήσουν διάφορα χρώματα στο κρασί.



Η Bodega Santa Margarita, στο Caudete της Ισπανίας προσφέρει διαφορετικές αποχρώσεις του μπλε κρασιού, καθώς και πράσινα, πορτοκαλί και ροζ κρασιά, ως μέρος της συλλογής “Passion”. Όλοι αυτοί οι οινοποιοί βασίζονται στην περιέργεια των ανθρώπων να δοκιμάσουν άλλα χρώματα κρασιών, ενώ επιθυμούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος βλέπει το κρασί, δίνοντάς τους επιπλέον επιλογές που είναι το ίδιο γευστικές με τα κλασικά κρασιά.



“Οι άνθρωποι προσελκύονται από τα ασυνήθιστα χρώματα όπως το μπλε και το ροζ, ακόμη κι αν αυτό κάνει τα κρασιά να μοιάζουν περισσότερο με ενεργειακά ποτά”, αναφέρει ο υπεύθυνος της εταιρείας Gïk.





perierga.gr