Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Μάθετε από τα Οπτικά Ανδρεάδη γιατί πρέπει να πείτε όχι στο tablet/smartphone πριν τον ύπνο

Τα tablets/smartphones έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια προέκταση του ίδιου μας του χεριού. Η ευκολία που μας παρέχουν είναι προφανής και η φορητότητά τους τα φέρνει πολλές φορές ακόμα και στο κρεβάτι μας. Παρόλα αυτά... 

 
 
 
 
 
είναι πολύ διαφορετικό να διαβάσετε ένα κανονικό βιβλίο πριν κοιμηθείτε από το να διαβάσετε στο tablet/smartphone σας.

Πρόσφατη έρευνα του Lighting Research Center στο Research Center στο Rensselaer Polytechnic Institute έδειξε ότι η χρήση tablets, τα οποία διαθέτουν αυτόνομα φωτισμένη οθόνη, μπορεί να επιδράσει στην μελατονίνη η οποία και ρυθμίζει κατά μεγάλο μέρος το βιολογικό μας ρολόι. Μια χρήση της τάξεως των δύο ωρών μπορεί να μειώσει την μελατονίνη κατά 22%.

Ιδιαίτερο ρόλο παίζει το μήκος κύματος της ακτινοβολίας που εκπέμπεται από τις οθόνες των tablets. Δυστυχώς η τεχνολογία τους χρησιμοποιεί χαμηλού μήκους κύματος ακτινοβολία, η οποία είναι γνωστό ότι καταστέλλει την παραγωγή μελατονίνης. Εάν επομένως συνηθίζει κανείς να χρησιμοποιεί το tablet/smartphone του στο κρεβάτι πριν κοιμηθεί, τότε είναι πιθανόν να προκαλέσει προβλήματα στον ρυθμό του ύπνου του. Εάν η χρήση είναι μικρότερη της μιας ώρας, τότε η επίδραση στον οργανισμό είναι μικρή, εάν φτάσει όμως τις δύο ώρες η επίδραση είναι μεγάλη. Τα φαινόμενα μειώνονται εάν η φωτεινότητα ρυθμιστεί σε χαμηλά επίπεδα. Μέχρι νεοτέρας λοιπόν προτιμήστε να μετράτε προβατάκια.

πηγή lenshop.gr
https://lenshop.gr/post/82-peite-ochi-sto-tabletsmartphone-prin-ton-ypno