Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Αφγανός που σκότωσε την κόρη Ευρωπαίου αξιωματούχου είχε βιάσει 12χρονη


Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για το παρελθόν του Hussein Khavari που βίασε και έπνιξε τη 19χρονη... 

  
 
 
 Ο Αφγανός που σκότωσε την κόρη Ευρωπαίου αξιωματούχου είχε βιάσει 12χρονη
 
Maria Ladenburger.

Ο 22χρονος Hussein Khavari φέρεται να είχε βιάσει 12χρονη στο Αφγανιστάν όταν ήταν 14 ετών. Αυτό φέρεται να το αποκάλυψε σε συγκρατούμενό του ενώ συνεχίζονταν οι έρευνες για τη δολοφονία της 19χρονης φοιτήτριας. Ήταν τον περασμένο Οκτώβριο που ο Khavari συνελήφθη για τον βιασμό και τη δολοφονία της 19χρονης Maria Ladenburger, κόρης αξιωματούχου της ΕΕ, στο Freiburg.

Αστυνομικός στο Freiburg επιβεβαίωσε την ιστορία στο περιφερειακό δικαστήριο όπου εκδικάζεται η υπόθεσή του. Οι γονείς του 22χρονου είχαν έρθει σε συμβιβασμό με την οικογένεια του 12χρονου κοριτσιού ώστε να μη γίνει καταγγελία.

Ο Khavari είχε συλληφθεί και καταδικαστεί σε 10 χρόνια για απόπειρα δολοφονίας στην Κέρκυρα το 2013 πριν αναζητήσει καταφύγιο στη Γερμανία το 2015. Είχε ρίξει 20χρονη φοιτήτρια από γκρεμό στην Κέρκυρα το 2013. Η 20χρονη είχε τραυματιστεί σοβαρά αλλά κατάφερε να επιβιώσει.

Όταν ο νεαρός Αφγανός αποφυλακίστηκε δεν εμφανιζόταν στο αστυνομικό τμήμα, με τις αρχές να εκδίδουν ένταλμα έρευνας για τον Khavari. Αλλά μόνο στην Ελλάδα. Οι γερμανικές αρχές επέκριναν τους Έλληνες αστυνομικούς για αμέλεια. Υποστήριξαν ότι αν γνώριζαν το παρελθόν του δεν θα του επέτρεπαν την είσοδο στη χώρα. Κάτι που θα είχε αποτρέψει τον τρομακτικό βιασμό και τη δολοφονία της 19χρονης Maria Ladenburger.


Hussein Khavari és l’afganès que està sent jutjat actualment per la violació i assassinat de la jove Maria, estudiant alemanya de medicina. pic.twitter.com/gGUY8PAFey

— CENSURAT a Catalunya (@MNAnoticies) September 12, 2017
Ζήτησε συγγνώμη στην οικογένεια της Maria Ladenburger

O Khavari λύγισε και ζήτησε συγχώρεση στη δίκη του στο Επαρχιακό Δικαστήριο του Freiburg στη Γερμανία. Έκλαιγε ενώ έφερνε στη μνήμη του ότι κάπνιζε χασίς τη νύχτα πριν βρεθεί στο δρόμο του η 19χρονη. Παραδέχτηκε ότι τη βίασε και την έπνιξε στα βαθιά νερά του ποταμού.

Την πήγε στο ποτάμι για να ξεπλύνει το αίμα της από το σώμα και τα ρούχα του. «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από την οικογένεια της Maria», δήλωσε ο 22χρονος Khavari. «Εύχομαι να μπορούσα να το πάρω πίσω. Αυτό που έκανα. Λυπάμαι από τα βάθη της καρδιάς μου». Είπε ότι βλέπει όνειρα με το τι έκανε κάθε μέρα σκουπίζοντας τα δάκρυα από το πρόσωπό του. «Ζω με αυτό που έκανα και αυτό το μαρτύριο διαλύει τη ζωή μου».

Οι εισαγγελείς αμφισβητούν την εκδοχή του 22χρονου για τη δολοφονία. Πιστεύουν ότι ήταν προμελετημένο. Όταν έφτασε στη Γερμανία ισχυρίστηκε ότι ήταν 16 ετών επειδή ήταν καλύτερες οι συνθήκες για μικρότερους μετανάστες.

Η 19χρονη Maria Ladenburger, φοιτήτρια ιατρικής, βοηθούσε μετανάστες σε διάφορα καταφύγιο και σπίτια στον ελεύθερο χρόνο της. Το πτώμα της βρέθηκε στον ποταμό Dreisan τον Οκτώβριο του 2016.

Έχουν προγραμματιστεί 16 ημέρες ακροάσεων για τη δίκη του 22χρονου. Η ετυμηγορία αναμένεται το νωρίτερο τον Δεκέμβριο.

Πηγή: Dailymail