Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

13 κορυφαία πράγματα που μπορείς να κάνεις στην Ελλάδα

 
Η Ελλάδα είναι μια χώρα με αναρίθμητα τουριστικά αξιοθέατα και πράγματα που μπορείς να κάνεις, ικανοποιώντας κάθε είδος ταξιδιώτη. Η ιστοσελίδα ... 

 
 
 
 
 
 
 
 
toptravellists.com προτείνει τα κορυφαία πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος στην Ελλάδα. Η λίστα με τις 13 προτάσεις θα βοηθήσει στο σχεδιασμό ενός ταξιδιού με διαφορετικές και ενδιαφέρουσες εμπειρίες.

Δείτε τις 13 προτάσεις του toptravellists.com:

1. Island Hopping

Υπάρχουν περισσότερα από 3.000 ελληνικά νησιά και μόλις 130 κατοικούνται. Έτσι, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να περνάτε από το ένα νησί στο άλλο. Τα νησιά των Κυκλάδων είναι μια από τις καλύτερες επιλογές αφού κάθε ένα από τα νησιά αυτά έχουν ένα μοναδικό σκηνικό με τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Άλλοι δημοφιλείς προορισμοί είναι η Ρόδος, η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Κρήτη, η Κέρκυρα, η Πάρος, η Ίος και η Ύδρα.

2. Μείνετε στη Σαντορίνη

Η Σαντορίνη είναι ένα από τα πιο δημοφιλή νησιά της Ελλάδας και αν έχετε αρκετό χρόνο, μπορεί να θέλετε να περάσετε περισσότερες ημέρες. Είναι ένα όμορφο και γραφικό ηφαιστειογενές νησί και συχνά αποκαλείται ως το «πολύτιμο στολίδι του Αιγαίου». Θεωρείται ως ένας από τους πιο ρομαντικούς προορισμούς της Γης. Ήρεμες πόλεις, υπέροχα ηλιοβασιλέματα και εντυπωσιακές ηφαιστειογενείς παραλίες με μαύρη, κόκκινη ή λευκή άμμο. Έτσι, χωρίς καμία αμφιβολία, αν επισκεφθείτε την εκπληκτική Σαντορίνη, θα είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα πράγματα που θα κάνετε στην Ελλάδα.

3. Μάθετε περισσότερα για την Αρχαία Αθήνα

Η Αρχαία Αθήνα είναι το μέρος για εσάς αν θέλετε να εξερευνήσετε την Αρχαία ελληνική ιστορία και κουλτούρα. Όταν επισκέπτεστε αυτό το μέρος νιώθετε σαν να ταξιδεύετε πίσω στον χρόνο. Η πλούσια κουλτούρα αναπτύχθηκε με το πέρασμα των χρόνων. Μπορείτε να περπατήσετε στο κέντρο και να φθάσετε στο Μουσείο της Ακρόπολης.

4. Χαλαρώστε στον Εθνικό Κήπο

Τι μπορεί να είναι πιο χαλαρωτικό από μια βόλτα στον Εθνικό Κήπο στην Αθήνα; Προσφέρει μια μικρή απόδραση από την πολύβουη πόλη. Βρίσκεται δίπλα στη Βουλή.

5. Πεζοπορία στην Κρήτη

Αν η πεζοπορία σας ενδιαφέρει, μια επίσκεψη στην Κρήτη είναι στα must do. Ακόμα κι αν δεν είστε έμπειρος πεζοπόρος, θα λατρέψετε το περπάτημα μέσα από το πανέμορφο φαράγγι της Σαμαριάς. Αυτό το φαράγγι είναι το μακρύτερο της Ευρώπης στα 10 μίλια και περνάτε μέσα από δάση, βουνά και βράχια. Παρά την πολυκοσμία – πάνω από 170.000 πεζοπόροι περνούν από το φαράγγι κάθε χρόνο – η πεζοπορία σας μέσα από αυτό το μαγευτικό φαράγγι είναι σίγουρα μια περιπέτεια για να θυμάστε.

6. Απολαύσετε τον ήλιο και να κολυμπήστε στις πιο όμορφες παραλίες στον κόσμο

Η Ελλάδα είναι πολύ υπερήφανη για τις ειδυλλιακές παραλίες της. Η παραλία του Μύρτου ξεχωρίζει για την μεγαλείο της και τα υπέροχα νερά. Μια άλλη παραλία που θα πρέπει να είναι στον κατάλογο σας είναι η παραλία του Ορνού (Μύκονος), επειδή είναι εύκολα προσβάσιμη. Άλλες παραλίες που θα πρέπει να δείτε είναι η Κόκκινη Παραλία, η Παραλία Μπανάνα και η παραλία Γλυκά Νερά.

7. Επισκεφθείτε τη Λίνδο

Η Λίνδος, το αρχαίο χωριό στη Ρόδο, δίνει στον επισκέπτη την ευκαιρία να περπατήσει σε έναν λαβύρινθο με σπιτάκια και βοτσαλωτούς δρόμους. Το χωρίο είναι στη βάση ενός βράχου και περικλείεται από θάλασσα. Στην κορυφή του βράχου βλέπουμε την Ακρόπολη της Λίνδου με εντυπωσιακή θέα στη θάλασσα.

8. Εξερευνήστε την Βόρεια Ελλάδα

Είναι πολύ συνηθισμένο για τους τουρίστες να επισκέπτονται την Αθήνα, είναι η πιο δημοφιλής πόλη της χώρας. Αλλά το βόρειο μέρος της Ελλάδας, συχνά περνά απαρατήρητο και σίγουρα πρέπει να μπει στο πρόγραμμα σας. Η Βόρεια Ελλάδα ήταν πατρίδα του Μέγα Αλέξανδρου, μόνο αυτός ο λόγος πρέπει να σας ιντριγκάρει για να την επισκεφτείτε. Ο Όλυμπος, ο Άθως και η Θεσσαλονίκη είναι επίσης εντυπωσιακά.

9. Γευσιγνωσία κρασιού

Η Ελλάδα έχει ονομαστεί ως η νεότερη χώρα του κρασιού στην Ευρώπη. Μπορείτε να κάνετε κράτηση για μια ιδιωτική περιήγηση κρασιού στο όμορφο τοπίο της Σαντορίνης. Για τους λάτρεις του κρασιού, η γευσιγνωσία πολλών διαφορετικών ποικιλιών κρασιού είναι ένα από τα must πράγματα να κάνουμε στην Ελλάδα.

10. Ορειβασία στον Όλυμπο

Η ορειβασία στο βουνό των Θεών του Ολύμπου είναι ατμοσφαιρική και σίγουρα μια πρόκληση. Χιλιάδες τουρίστες επισκέπτονται κάθε χρόνο τον Όλυμπο για να απολαύσουν την ομορφιά της φύσης και να εξερευνήσουν της κορυφές.

11. Επίσκεψη στον Μυστρά

Ο Μυστράς είναι μια μαγική πόλη στον Ταύγετο κοντά στη Σπάρτη. Η οχυρωμένη πόλη προσφέρει στους επισκέπτες ένα ταξίδι στον χρόνο και τους επιτρέπει να μεταφερθούν στην εποχή του Βυζαντίου. Κατά τον 14ο και 15ο αιώνα ο Μυστράς ήταν μία από τις Βυζαντινές πρωτεύουσες.

12.Windsurfing

Είναι ιδανικός προορισμός για όσους λατρεύουν το Windsurfing. Τα ρηχά νερά και οι δυνατοί άνεμοι είναι ιδανικά. Δύο από τα πιο δημοφιλή μέρη είναι η Πάρος και η Αρτέμιδα. Επίσης, προσφέρονται και η Νάξος, η Άνδρος και η Βασιλική.

13. Φαγητό, κρασί, ψώνια και χαλάρωση στο Κολωνάκι

Αν προτιμάτε να χαλαρώσετε στην πόλη, η καλύτερη επιλογή είναι το κοσμοπολίτικο Κολωνάκι.

Πηγή: ellines.com