Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Χρυσή Αυγή Πιερίας: Η θέση της γυναίκας στον λαϊκό εθνικισμό



Στα γραφεία της Χρυσής Αυγής Πιερίας η συναγωνίστρια Κωνσταντίνα Νικολοπούλου πραγματοποίησε ομιλία με θέμα: η θέση της γυναίκας στον λαϊκό εθνικισμό. Ένα θέμα άγνωστο στο ευρύ κοινό. Σε αντίθεση με ό,τι διαδίδεται ψευδώς, ότι η Χρυσή Αυγή και οι εθνικιστές γενικότερα υποτιμούν τη γυναίκα και την έχουν σε δεύτερη μοίρα, η αλήθεια είναι, και... 

με την συγκεκριμένη ομιλία έγινε ακόμα πιο ξεκάθαρο, πως η γυναίκα στον εθνικισμό είναι στην ίδια θέση με τον άντρα.

Ο άντρας και η γυναίκα αποτελούν ένα ισάξιο δίπολο που δημιουργεί το κύτταρο της κοινωνίας, την οικογένεια, που είναι συστατικό στοιχείο της υγιούς κοινωνίας. Ο άντρας και η γυναίκα αναθρέφουν ισάξια τα παιδιά, που είναι το μέλλον της φυλής και ο πλούτος του έθνους. Τα παιδιά έχουν ίση ανάγκη το πρότυπου του πατέρα και της μητέρας για να γίνουν σωστοί άνθρωποι. Ανάμεσα στον άντρα και στη γυναίκα στην εθνικιστική κοινωνία υπάρχει αλληλοσεβασμός. Μπορεί οι ρόλοι τους να μην είναι ίδιοι αλλά σίγουρα είναι αλληλοσυμπληρούμενοι. Η γυναίκα φροντίζει κυρίως την οικογένεια αλλά είναι χρήσιμη και στην κοινωνία ακόμα και στον στρατό που προστατεύει το έθνος. Η γυναίκα βοηθά στην εθνική άμυνα αλληλένδετα με τον άντρα χωρίς να χάνει την γυναικεία της φύση και ιδιοσυγκρασία.

Τα παραδείγματα των γυναικών στον εθνικιστικό μας πολιτισμό είναι άπειρα: η Σπαρτιάτισσα μάνα και σύζυγος, η Σουλιώτισσες, η Τζαβέλαινα, η Μπουμπουλίνα, οι γυναίκες της Πίνδου. Σε αντίθεση με την στρεβλή και αφύσικη θέση που έχει η γυναίκα σήμερα στην κοινωνία, που ούτε ως μάνα τιμάται ούτε ως εργαζόμενη ούτε ως σύζυγος, που η Νέα Τάξη Πραγμάτων ωθεί την γυναίκα προς την καταστροφή με την απομάκρυνση από την οικογένεια και την μητρότητα, με την προώθηση προς την ομοφιλοφιλία, σε αντίθεση με αυτά, η γυναίκα στον εθνικισμό είναι φωτεινό παράδειγμα ήθους και προσφοράς στην κοινωνία και το Έθνος. 
Χρυσή Αυγή Πιερίας