Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Δολοφονία Δώρας: Ολοι είναι ύποπτοι λέει η ΕΛ.ΑΣ. - Οι τελευταίες εξελίξεις


Ολα τα ενδεχόμενα ανοιχτά αφήνει η ΕΛ.ΑΣ. για την άγρια δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη από τη στιγμή που δεν έχει βρεθεί το κίνητρο πίσω από το έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Συγκεκριμένα, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι... 

 
 
 
 
από τη στιγμή που δεν έχει εντοπιστεί το κίνητρο πίσω από τη φρικτή δολοφονία της 32χρονης εφοριακού, τότε δεν μπορεί να αποκλειστεί κανένας από το κάδρο των υπόπτων ούτε να διαγραφεί κανένα ενδεχόμενο.

Τα δύο βασικά σενάρια που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. είναι πρώτον ότι η άτυχη Δώρα γνώριζε τον δολοφόνο και δεύτερον να βρέθηκε αντιμέτωπη με επικίνδυνο κακοποιό. Η 32χρονη δηλαδή να βρέθηκε τη λάθος ώρα στο λάθος σημείο και να έπεσε θύμα κάποιου μανιακού ή κάπoιου ληστή.

Η αστυνομία εξετάζει καρέ-καρέ τα βίντεο από κλειστά κυκλώματα ασφάλειας, με την ελπίδα ότι θα καταφέρουν να «επανασχεδιάσουν» τα τελευταία βήματα της 32χρονης Δώρας ή να εντοπίσουν κάποιον που ενδεχομένως να την ακολουθούσε. Διερευνούν, επίσης, και τον τρόπο διαφυγής του δράστη από το σημείο του εγκλήματος.

Ακόμη, οι αστυνομικοί κάνουν φύλλο και φτερό την ατζέντα και τα προφίλ της άτυχης εφοριακού στα κοινωνικά δίκτυα, ψάχνοντας για κάποιο ενδεχόμενο στοιχείο που θα τους βοηθήσει να εξιχνιάσουν την υπόθεση με το σενάριο η νεαρή να είχε συνδεθεί ερωτικά με κάποιον άντρα και στη συνέχεια να το μετάνιωσε και να τον απέρριψε να παραμένει ανοικτό.

Περνούσα τυχαία από το νεκροταφείο το απόγευμα της δολοφονίας λέει ο πατέρας

Εντωμεταξύ, τέσσερις ημέρες μετά τη δολοφονία της 32χρονης εφοριακού, ο πατέρας της, Κώστας Ζέμπερης, αποκάλυψε ότι το απόγευμα της δολοφονίας της άτυχης Δώρας βρέθηκε τυχαία έξω από το Β’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Σε τηλεοπτικές του συνεντεύξεις, στους σταθμούς Alpha και E, ο Κώστας Ζέμπερης είπε επίσης ότι πιθανώς να πήρε τον δολοφόνο στο ταξί του.

«Εγώ ανέβηκα την Κηφισίας με κούρσα και κατέβηκα μετά και η τύχη μου η μαύρη το φέρνει να περάσω έξω από το νεκροταφείο και πήρα και κάποιον έξω από το νεκροταφείο το Β και τον πήγα στο λόφο Σκουζέ, 30 με 35 χρονών και μου έλεγε ότι έχουν κλείσει οι γραμμές χωρίς να ξέρω ότι ψάχνουν τον δολοφόνο του παιδιού μου» είπε ο Κώστας Ζέμπερης, που παράλληλα είπε ότι μπορεί να φανεί και στα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας.

Οπως είπε ο ίδιος, δεν έχει ακόμη καταθέσει στην αστυνομία, κάτι που ισχυρίστηκε ότι θα κάνει αύριο επειδή είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση.

Η συνέντευξη στο «Ε»:
  • Ε: Εσείς εκείνη την ώρα που έγινε η άγρια δολοφονία που βρισκόσασταν;
«Εγώ ανέβηκα την Κηφισίας με κούρσα και κατέβηκα μετά και η τύχη μου η μαύρη το φέρνει να περάσω έξω από το νεκροταφείο και πήρα και κάποιον έξω από το νεκροταφείο το Β και τον πήγα στο λόφο Σκουζέ, 30 με 35 χρονών και μου έλεγε ότι έχουν κλείσει οι γραμμές χωρίς να ξέρω ότι ψάχνω τον δολοφόνο του παιδιού μου».
  • Ε: Πού βρισκόσασταν; 
«Δούλευα. Ταξί δούλευα εγώ και είχα μια κύπρια. Την πήρα από το Κολωνάκι την ανέβασα στο Μαρούσι. Και από το Μαρούσι, επειδή είχε πολύ κίνηση Κηφισίας, φεύγω από το Ολυμπιακό Στάδιο, Λούη Ολυμπιακό Στάδιο, μπαίνω στον Περισσό και κατεβαίνω και βρήκα κούρσα, έξω από το νεκροταφείο εκεί που σκότωσαν το παιδί μου, έναν άντρα 30 με 35 χρονών».
  • Ε: Δηλαδή την ώρα του εγκλήματος τυχαία περνούσατε έξω από το νεκροταφείο; 
«Εξω από το νεκροταφείο. Μπορεί να με δούνε και οι κάμερες εκεί. Και πήρα έναν κύριο 30 με 35 και τον πήγα στο Λόφο Σκουζέ».
  • Ε: Τι ώρα περίπου ήσασταν έξω από το νεκροταφείο;
«Οταν είχανε κλείσει οι γραμμές του τρένου».
  • Ε:Γύρω στις 5; 
«Οχι, όχι πιο μετά 6,5 εκεί».
  • Ε: Είπατε ότι σας κατέγραψαν οι κάμερες. 
«Ε βέβαια και παίρνω έναν από την πόρτα του νεκροταφείου και τον πηγαίνω στο λόφο Σκουζέ».
  • Ε: Τι ώρα ακριβώς περάσατε από εκεί τυχαία; 
«Τυχαία, τυχαία και δεν ήξερα ότι έψαχναν τους δολοφόνους του παιδιού μου»
Ο πατέρας της Δώρας Ζέμπερη είχε φύγει από το σπίτι της οικογένειας πριν από 15 χρόνια και οι σχέσεις με την σύζυγό του και τα παιδιά του δεν ήταν καλές, όπως φαίνεται και από τις αναρτήσεις της άλλης κόρης του, μετά τη δολοφονία της Δώρας, στο Facebook.
Θεία Δώρας: Ο αδελφός μου εκβίαζε συναισθηματικά την 32χρονη
Η αδελφή του Κώστα Ζέμπερη, μιλώντας στον Alpha αποκάλυψε ότι ο πατέρας της 32χρονης  εκβίαζε συναισθηματικά την κόρη του -τη Δώρα- να βγάζει δάνεια και να του δίνει τα χρήματα.
«Το μυαλό μου την πρώτη φορά, και τρελάθηκα, πήγε ότι μπορεί να καθάρισαν το παιδί από την πλευρά του αδελφού μου που χρωστά σε όλο τον κόσμο. Και ότι μπορεί να το έκανε κάποιος για εκδίκηση» δήλωσε η θεία της 32χρονης, και συμπλήρωσε: «Την Θεοδώρα, που ήταν η πιο μεγάλη την εκβίαζε ψυχολογικά να του κάνει αυτό που ήθελε αυτός. Τα δάνεια... το παιδί του το χρέωνε, χωρίς να το σκέφτεται. Είχε δανειστεί από όλο τον κόσμο λεφτά και είχε παίξει χρηματιστήριο για να γίνει πλούσιος. Και τα έχασε όλα. Ολος ο κόσμος αυτός μετά, τον κυνηγάει».
Αποκάλυψε, επίσης, ότι για τα χρέη του πατέρα κυνηγούσαν και την οικογένεια και πως πήγαιναν στο σπίτι και ενοχλούσαν τα παιδιά του.
«Το κορίτσι του είχε πάρει ένα σωρό δάνεια γιατί της έλεγε “αν δεν υπογράψεις να μου πάρεις ένα δάνειο γιατί χρωστάω θα πάρω τα παιδιά να τα πάω στο ίδρυμα”. Και η Θεοδώρα η καημένη υπέγραφε» είπε η γυναίκα.
Την ίδια ώρα, δήλωσε ότι το τελευταίο δάνειο που πήρε η ανιψιά της ήταν ύψους 20.000 ευρώ.
«Του έστελνε κρυφά και φαγητό» είπε η γυναίκα, και ξέσπασε: «Να βρεθεί ο ένοχος, να μπορούσα να τον σκοτώσω. Αλλά δεν μπορώ να σκοτώσω ούτε μυρμήγκι».
Οπως και φίλοι και συνεργάτες της 32χρονης εφοριακού, έτσι και η θεία της έκανε λόγο για ένα κορίτσι με αξίες και καλό χαρακτήρα.