Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Έψαχναν για λίρες και διέλυσαν Βυζαντινό μοναστήρι – Αυτοψία μετά τις έρευνες


 
Οι δράστες που κατέστρεψαν το ιστορικό μοναστήρι παραμένουν άφαντοι. Οι εικόνες που άφησαν πίσω τους στη Λάρισα προκαλούν αίσθηση… 
 








Σε βανδαλισμό της Αγίας τράπεζας της βυζαντινής Μονής των Αγίων Θεοδώρων Ραψάνης στη Λάρισα, προχώρησαν άγνωστοι, προφανώς ψάχνοντας για λίρες, καταστρέφοντας της ολοσχερώς. Την καταστροφή αντιλήφθηκε προσκυνητής που επισκέφτηκε την Ιερή μονή το μεσημέρι της Τετάρτης (18-10-2017), ο οποίος ενημέρωση την Τοπική Κοινότητα Ραψάνης, η οποία με την σειρά της ενημέρωσε όλες τις αρμόδιες αρχές και το Α. Τ. Τεμπών, που προέβει σε αυτοψία και καταγραφή του συμβάντος.
Το Βυζαντινό μοναστήρι του 1778 που βρίσκεται απέναντι από την Ραψάνη. Η εικόνα από τις καταστροφές που προκλήθηκαν είναι ενδεικτική της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί.


Λάρισα: Καταστροφές σε Βυζαντινό μοναστήρι 
 
  
 
Έρευνες για θησαυρό στα Τρίκαλα 

Φορτωμένος σκαπτικά εργαλεία τελευταίας τεχνολογίας και με νέες ελπίδες, ο γνωστός Ελληνοαυστραλός χρυσοθήρας Βαγγέλης Δήμας έχει αρχίσει νέες έρευνες για τον εντοπισμό αμύθητου θησαυρού στα Τρίκαλα και συγκεκριμένα στη Βλαχάβα. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο 72χρονος «Ιντιάνα Τζόουνς» ψάχνει για χρυσάφι, αφού στο παρελθόν έχει επιχειρήσει και σε άλλες περιοχές, όπως η Βασιλική και η Χρυσαυγή. Χωρίς αποτέλεσμα, όμως, καθώς ο θησαυρός αποδείχθηκε… άνθρακας!
«Ελπίζω ότι θα έχουμε το πολυπόθητο αποτέλεσμα»
«Είναι μια νέα δουλειά, που θα διαρκέσει περίπου έναν με δύο μήνες. Χρειάστηκαν περίπου 15 μήνες για να πάρω την πολυπόθητη άδεια από το δημοτικό συμβούλιο Καλαμπάκας για να αρχίσω τις έρευνες και ήδη σκάβουμε περίπου 10 μέρες. Εχω το δικό μου συνεργείο και ευελπιστώ σε τρεις εβδομάδες να έχουμε ολοκληρώσει τις εκσκαφές και να έχουμε το πολυπόθητο αποτέλεσμα. Δεν μπορούμε να πούμε κάτι άλλο τώρα…» είπε στην «Espresso» ο κ. Δήμας.

Πηγή: onlarissa.gr