Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Ζώα που πιθανώς δεν έχετε ξαναδεί


Η Μητέρα Φύση είναι πάντα γεμάτη εκπλήξεις. Είναι δύσκολο να πιστέψει κάποιος πόσα απίστευτα και διαφορετικά πλάσματα ζουν στον πλανήτη μας! Ζώα που μπορεί να μην τα έχουμε ξαναδεί ή εκείνα που είναι τόσο σπάνια... 

 
 
 
 
 
 
που σίγουρα δεν θα τα αντικρίσουμε ποτέ στη ζωή μας. Η λίστα που ακολουθεί περιλαμβάνει σπάνια ζώα που πιθανότατα δεν έχετε ακούσει ποτέ πριν. Η ποικιλομορφία του πανέμορφου μας κόσμου δεν παύει ποτέ να μας εκπλήσσει.

1. Ili Pika

Αυτό το χαριτωμένο και απίστευτα σπάνιο ζώο είναι επίσης γνωστό ως το «μαγικό κουνέλι». Ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στα βουνά Tian Shan της Κίνας και μόλις πρόσφατα φωτογραφήθηκε για πρώτη φορά μετά από είκοσι χρόνια.

2. Βάτραχος Πινόκιο

Γνωστός και με το όνομα ‘Spike-Nosed Tree Frog, είναι ένας παράξενος βάτραχοςμε μεγάλη μύτη. Μάλιστα ο αρσενικός όταν προσπαθεί να προσελκύσει το θηλυκό ή αισθάνεται κίνδυνο, σηκένει τη μύτη του προς τα πάνω.

3. Πίθηκος… χωρίς μύτη


Το πιο σπάνιο πρωτεύον στον κόσμο ανακαλύφθηκε το 2010 στη Μιανμάρ. Λόγω της ασυνήθιστης μορφής της μύτης του, ο πίθηκος φτερνίζει πάντα όταν βρέχει.

4. Ψάρι με χέρια


Πριν από μερικά χρόνια, οι επιστήμονες ανακάλυψαν 14 είδη ψαριών με πτερύγια σαν χέρια. Επί του παρόντος, εννέα από αυτά κινδυνεύουν να εξαφανιστούν.

5. Λευκές νυχτερίδες


Ζουν στην Κεντρική Αμερική, τρώνε φρούτα και το μέγεθός τους δεν ξεπερνά τα 4,7 εκ.

6. Χταπόδι Ντάμπο (Grimpoteuthis)


Αυτό το παράξενο μαλάκιο ζει σε μεγάλα βάθη και έλαβε το ψευδώνυμό του λόγω των δύο πτερυγίων στη μεμβράνη μεταξύ των ποδιών του, τα οποία μοιάζουν με τα αυτιά του ιπτάμενου ελέφαντα Dumbo από τη διάσημη ταινία κινουμένων σχεδίων.

7. Salp


Πρόκειται για διάφανα χιτωνόζωα που απομακρύνουν το διοξείδιο του άνθρακα από το νερό αντλώντας το μέσα από τα διαφανή τους σώματα. Όλοι πρέπει να τους πούμε ευχαριστώ, επειδή μειώνουν τα επίπεδα άνθρακα στο νερό και στον αέρα.

8. Ακρίδα Caedicia


Αυτή η ακρίδα με εντυπωσιακά ροζ μάτια ζει στα βουνά Muller.

9. Καβούρι Cherax


Αυτό το πολύχρωμο καβούρι ανακαλύφθηκε στην Ινδονησία πέρυσι.

10. Χελώνα με μαλακό καβούκι


Αυτές οι μικρές χελώνες χρησιμοποιούν τους μακριούς λαιμούς και τα ρουθούνια τους σαν αναπνευστήρα για να αναπνεύσουν κάτω από το νερό.

11. Νυχτερίδα φρούτων Nendo 


Αυτή η χαριτωμένη νυχτερίδα με τα ασυνήθιστα μάτια και ρουθούνια ανακαλύφθηκε το 2009 στα δάση της Παπούα Νέας Γουινέας.

12. Δελφίνι του Αμαζονίου 


Τα ροζ ποταμο-δέλφινα είναι φιλικά και εκπαιδεύονται εύκολα, ενώ συχνά ζουν σε αιχμαλωσία.

perierga.gr