Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Το Ζαγόρι στα καλύτερά του - Μαγευτικό τοπίο με φόντο την επιβλητική Αστράκα - Δείτε τις φωτογραφίες



Χτισμένο στις πλαγιές της Τύμφης σε υψόμετρο 960 μέτρων, το Πάπιγκο είναι ένα από τα πιο όμορφα Ζαγοροχώρια, τους οικισμούς δηλαδή που διάσπαρτοι κοσμούν την περιοχή Ζαγόρι της Πίνδου.

Χωρίζεται σε... 

δύο «γειτονιές» το Μεγάλο και το Μικρό Πάπιγκο, είναι χαρακτηρισμένο παραδοσιακός οικισμός με τη χαρακτηριστική ζαγορίτικη αρχιτεκτονική να εντυπωσιάζει.

Το χωριό βρίσκεται μέσα στον Εθνικό Δρυμό Βίκου – Αωού, κοντά στο φαράγγι του Βίκου, από τον οποίο καθορίζεται ουσιαστικά και το κλίμα του: μπόλικα χιόνια τον χειμώνα, υγρασία το καλοκαίρι, ποικιλομορφία σε χλωρίδα και πανίδα. «Ορόσημο» του χωριού η εκπληκτική κορυφή Αστράκα της Τύμφης, με τους «πύργους» της, να συμπληρώνει με τα απόκρημνα βράχια της το πανέμορφο σκηνικό.

Απολαύστε τις βόλτες σας σε όμορφα καλντερίμια ανάμεσα σε πετρόκτιστα κτίρια της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής του Ζαγορίου κι αφήστε τα μονοπάτια να σας οδηγήσουν σε κρήνες και ξωκλήσια.

Με αφετηρία το Πάπιγκο ξεκινά ορειβατική διαδρομή προς τις κορυφές της Τύμφης και τη Δρακόλιμνη. Πολύ γνωστοί προορισμοί της περιοχής είναι οι πηγές του Βοϊδομάτη και οι «κολυμπήθρες», οι εντυπωσιακές κοιλότητες στο ρέμα Ρογκόβου, που σμιλεύονται από το νερό.




newsbeast.gr