Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Βομβαρδισμένο τοπίο η Πορταριά έπειτα από έκρηξη σε ταβέρνα - Ισοπεδώθηκε το εστιατόριο, ζημιές και στα γύρω κτίρια - Φωτογραφίες- βίντεο


Μεγάλες καταστροφές προκλήθηκαν αργά χθες βράδυ στην Πορταριά, όταν σημειώθηκε έκρηξη σε δεξαμενή προπανίου σε επιχείρηση εστίασης.

Από το ωστικό κύμα προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές και σε παρακείμενες κατοικίες και άλλα εστιατόρια ενώ...





το σκηνικό στην γύρω περιοχή έμοιαζε βομβαρδισμένο με τσιμέντα και πέτρες να έχουν εκτοξευθεί μέσα στα καλντερίμια, σπασμένες γλάστρες και τζάμια.

Κάτοικοι και επισκέπτες της Πορταριάς έντρομοι λόγω της ισχυρής έκρηξης και μέσα στα σκοτάδια λόγω της διακοπής ρεύματος, προσπαθούσαν να αντιληφθούν τι είχε συμβεί, ενώ η αστυνομία είχε αποκλείσει το χωριό εκτρέποντας την κυκλοφορία των οχημάτων στο ύψος του «Ξενία».

Όπως γράφει το magnesianews.gr, η ένταση από την έκρηξη μέσα στην ταβέρνα, που βρίσκεται κοντά στην πλατεία, ήταν τέτοια που αποκολλήθηκαν κομμάτια του κτιρίου και εκτοξεύθηκαν σε μεγάλη απόσταση. Για καλή τύχη όλων η ταβέρνα δεν λειτουργούσε εκείνη την ώρα καθώς επίσης και καμία άλλη επιχείρηση σε κοντινή απόσταση.

Στο μεταξύ η ευρύτερη περιοχή της Πορταριάς είχε αποκλειστεί από την αστυνομία, λόγω κινδύνου να προκληθεί νέα έκρηξη, ενώ η Πυροσβεστική διενεργούσε ενδελεχείς ελέγχους στην ταβέρνα που εξερράγη, προκειμένου να αποκαταστήσει την διαρροή.

Σε ενημέρωση που παρείχε προς τα τοπικά ΜΜΕ ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου κ. Χαράλαμπος Πόζογλου ανέφερε: «Στις 8:35 περίπου ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία για έκρηξη η οποία σημειώθηκε στην ταβέρνα ‘Σκαλάκια’ στην Πορταριά. Άμεσα η υπηρεσία με 4 οχήματα και 14 άνδρες μετέβη στο σημείο. Ευτυχώς που η ταβέρνα ήταν κλειστή και μέχρι την ώρα αυτή δεν υπάρχουν θύματα».

Ο κ. Πόζογλου χαρακτήρισε βιβλική την καταστροφή που σημειώθηκε. «Τσιμεντοκολώνες εκτοξεύθηκαν, ο εσωτερικός χώρος της εν λόγω ταβέρνας καθώς επίσης και ο εξωτερικός υπέστη τόσο μεγάλη ζημιά που είναι ανυπολόγιστη. Τα διπλανά κτίρια που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση στην επιχείρηση υπέστησαν και αυτά ζημιές.» Όπως είπε «αύριο (σ.σ. σήμερα) θα γίνει η καταμέτρηση και θα αποσταλεί έγγραφο στην Πολεοδομία η οποία πρέπει να εξετάσει την στατικότητα του κτιρίου. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις η έκρηξη προήλθε από διαρροή προπανίου από μια δεξαμενή χωρητικότητας 1700 περίπου λίτρων, ωστόσο το προανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας θα εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα και αναμένεται να διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα καθώς πρόκειται για μια δύσκολη υπόθεση»

Στο σημείο κλήθηκαν για να συνδράμουν ειδικοί τεχνικοί αερίων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η διαρροή ενώ μέχρι αργά το βράδυ η περιοχή ήταν σε «καραντίνα» με αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας, χωρίς ηλεκτροδότηση και με τους κατοίκους σε μεγάλη απόσταση από το χώρο του συμβάντος, προκειμένου να αποφευχθεί ο οποιοσδήποτε κίνδυνος για την πρόκληση νέας έκρηξης.