Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Η εντυπωσιακή μεγαλούπολη που φιλοξενεί μια μικρή Ελλάδα - Μακρινή απόδραση στο Τορόντο του Καναδά


Χτισμένη στη βόρεια όχθη της λίμνης Οντάριο η μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη του Καναδά είναι μια εντυπωσιακή μεγαλούπολη.

Το...  

 
 
 
 
 
 
 
 
Τορόντο εκτείνεται από την Οσάβα στα ανατολικά, μέχρι τους καταρράχτες του Νιαγάρα στα δυτικά και σήμερα αποτελεί την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας.

Θεωρείται μία από τις πλέον πολυπολιτισμικές πόλεις του Καναδά, ενώ αποτελεί την πρωτεύουσα της επαρχίας του Οντάριο. Μάλιστα υπάρχει έντονο το ελληνικό στοιχείο στην greektown, μια γειτονιά όπου λέγεται ότι υπάρχουν συγκεντρωμένα τα περισσότερα εστιατόρια ανά χιλιόμετρο από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο.

Η φυσική καναδική ομορφιά συναντάται κυρίως εκτός του μητροπολιτικού κέντρου. Στο κέντρο κυριαρχούν οι ουρανοξύστες και τα εμπορικά κέντρα αλλά και καταπράσινα πάρκα. Αξίζει να επισκεφθεί κανείς τον πύργο σύμβολο της πόλης, το CN Tower με ύψος 553 μέτρα, που έως το 2007 ήταν το ψηλότερο κτίριο του κόσμου.

Το κυβερνητικό κτίριο είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό, χρονολογείται από το 1893 και περιβάλλεται από το πανεπιστήμιο του Τορόντο και το πάρκο Quenn's Park.

Σε πολύ μικρή απόσταση μεταξύ τους βρίσκονται το παλιό και το νέο δημαρχείο που αποτελούν και τα κυριότερα αξιοθέατα ενώ στην οδό Queen Street δεσπόζει ο πανύψηλος πύργος του ρολογιού. Κάθε χρόνο η πόλη φιλοξενεί το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου.
Πληροφορίες - Φωτογραφίες


Τορόντο / Καναδάς

Διαφορά ώρας: 7 ώρες πίσω

Νόμισμα: Δολάριο Καναδά (1 ευρώ ισοδυναμεί με 1,46 δολάρια)

Απόσταση: Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 10 ώρες και 45 λεπτά από την Αθήνα και 12 ώρες και 10 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Μονάχου.