Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

10 παράξενες μπύρες στον κόσμο λόγω… γεύσης


Σκέψου λίγο πέρα από την κλασική γεύση της μπύρας, μαύρη ή ξανθής, που δοκιμάζεις και φέρε στο μυαλό σου παράδοξους συνδυασμούς υλικών και αρώματα που δεν έχεις συνηθίσει να απολαμβάνεις σε μια μπύρα. Για... 

 
 
 
 
παράδειγμα, κέικ σοκολάτας, καραμέλα ή βανίλια που οι επίδοξοι δημιουργοί μπύρας σκέφτηκαν να αναμείξουν στο ποτό τους. Ο σκοπός; Να κερδίσουν την αγορά με μία ασυνήθιστη -πλην γευστική- μπύρα και να αυξήσουν τις πωλήσεις τους – έστω με αυτούς που θα δοκίμαζαν από περιέργεια και μόνο! Ας δούμε λοιπόν 10 παράδοξα μείγματα σε… ποτήρι μπύρας!

1. Imperial Doughnut Break – Μπύρα με γεύση ντόνατ



2. Beard Beer – Το υποδηλώνει και το όνομά της, μπύρα με άγρια μαγιά από 9 τρίχες από το μούσι του δημιουργού της John Maier.



3. Yellow Belly – Μπύρα με γεύση φυστικοβούτυρο



4. Banana Split Chocolate Stout – Μπύρα με γεύση μπανάνα-σοκολάτα



5. Pizza Beer – Μια πίτσα μαργαρίτα (τουλάχιστον το άρωμά της) κλείνεται σε ένα μπουκάλι μπύρας και συνοδεύει άριστα (τί άλλο;) μια λαχταριστή πίτσα. 



6. Bourbon Barrel Aged B.O.R.I.S. – Μπύρα με μαύρη σοκολάτα, βανίλια, καραμέλα και μπέρμπον



7. Carribean Chocolate Cake – Μπύρα με γεύση σοκολάτας και καυτερού πιπεριού



8. Ground Control Imperial Stout – Μπύρα με μαγιά που πριν χρησιμοποιηθεί τέθηκε σε τροχιά γύρω από τη γη.



9. Ghost Faced Killah – Μπύρα με τις πιο καυτερές πιπεριές, μεταξύ αυτών τις ποικιλίες Anaheim, Fresno, Jalapeno, Serrano, Habanero και Ghost Chili.



10. Maple Bacon Coffee Porter – Θα μπορούσε να είναι ένα πρωινό σε μπουκάλι μπύρας, αφού περιέχει μπέικον, σιρόπι και καφέ.