Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Γνωρίζετε το αξιαγάπητο… aardwolf

 
Έχετε ποτέ ακούσει για το aardwolf; Είναι ένα πολύ χαριτωμένο ζώο που λίγοι γνωρίζουν την ύπαρξή του – πόσω μάλλον το όνομά του. Προέρχεται από την ίδια οικογένεια με... 

 
 
 
 
 
 
την ύαινα, γεγονός που εξηγεί γιατί μοιάζουν τόσο πολύ, αλλά σε αντίθεση με τις ύαινες που είναι σαρκοφάγα ζώα, εκείνα προτιμούν να γευτούν μερικούς τερμίτες.



Είναι εγγενείς στην ανατολική και τη νότια Αφρική, όπου ζουν υπογείως, σε τρύπες κάτω από το έδαφος που είτε σκάβουν τα ίδια είτε κάνουν… κατάληψη σε ήδη σκαμμένες φωλιές. Είναι ντροπαλά και νυχτόβια πλάσματα που κατά τη διάρκεια του χειμώνα κοιμούνται τη νύχτα, εξοικονομώντας ενέργεια, ενώ ψάχνουν την τροφή τους τη μέρα.



Έχουν μακρόστενες κολλώδεις γλώσσες που χρησιμοποιούν για να πιάσουν τους χιλιάδες τερμίτες, που λατρεύουν. Μάλιστα, ένα ζώο μόνο του μπορεί να φάει μέχρι και 300.000 τερμίτες τη μέρα! Ένας ενήλικας μεγαλώνει σε περίπου ίδιο μέγεθος με μια αλεπού, ενώ τα εν λόγω ζώα είναι μονογαμικά πλάσματα, μένουν με τον ίδιο σύντροφο για όλη τους τη ζωή. Επιπλέον είναι εξαιρετικά χαριτωμένα ζώα, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.