Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΡΟΥΣΑΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΑΝΖΑΝΙΑΣ κ.ΑΓΑΘΟΝΙΚΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ



Την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2017, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρούσας και Κ. Τανζανίας κ. Αγαθόνικος μίλησε στην αίθουσα του ορθοδόξου Ιεραποστολικού συλλόγου ΚΥΡΙΑΚΗ με θέμα την... 









Ιεραποστολή στην Αφρική.
Πριν από την ομιλία προβλήθηκε ολιγόλεπτο βίντεο προβάλλοντας το έργο της Ιεραποστολής στην περιοχή. Ο Θεοφιλέστατος περιέγραψε τις καθημερινές ανάγκες των ανθρώπων που υποφέρουν, τις ελλείψεις που υπάρχουν σε βασικά μέσα διαβίωσης, όπως το πόσιμο νερό. Αναφέρθηκε στις πάμφτωχες περιοχές της Ιρίγκας και της Αρούσας της Κεντρικής Τανζανίας, και τις προσπάθειες γεωτρήσεων σε κατάξερες περιοχές.



Τόνισε την μεγάλη ανάγκη για παροχή ιατρικής περίθαλψης στους αδελφούς μας. Αναφέρθηκε στις ασθένειες που ταλαιπωρούν τα μικρά παιδιά και τους ενήλικους και στην άμεση ανάγκη ιατρικών κέντρων στην περιοχή.


Μίλησε για το πνευματικό έργο που επιτελείται, για τις βαφτίσεις μικρών και μεγάλων, για την επιλογή κληρικών εκ των ήδη υπαρχόντων κατηχητών, για την προσπάθεια όπως είπε «να τους μεταγγίσουμε την αγάπη για την Παράδοση της Αγίας Εκκλησίας μας και την Ιερωσύνη. Οι πιστοί μας έχουν πλήρη άγνοια για την πίστη μας και πρέπει να τους διδάσκουμε και τα πλέον αυτονόητα». Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη στελέχωσης του ιεραποστολικού κλιμακίου με δασκάλους, ιατρούς και ιεραποστόλους αγάπης και προσφοράς.