Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Έκανε 2,5 χρόνια φυλακή άδικα γιατί τον κατηγόρησε για βιασμό η νύφη του


Μια περίεργη υπόθεση εκδίκησης εξελίχθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θράκης, με πρωταγωνιστές μια γυναίκα και τον πρώην πεθερό της.

Η... 

 
 
 
 
 
γυναίκα είχε καταγγείλει τον πεθερό της ως τον άνθρωπο που προσπάθησε να τη βιάσει μέσα στο αυτοκίνητό του την ημέρα που πήγαιναν στο σιδηροδρομικό σταθμό Κομοτηνής για να παραλάβουν τον τότε σύζυγό της και γιο του κατηγορούμενου, που ερχόταν από τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με όσα είχε καταγγείλει και ισχυριστεί η γυναίκα, το τρένο από τη Θεσσαλονίκη δεν έφθασε στην Κομοτηνή και κατά την επιστροφή στο σπίτι ο πεθερός της ακινητοποίησε το αυτοκίνητο και αποπειράθηκε να τη βιάσει.

Όπως, όμως αποκαλύφθηκε στο Εφετείο η γυναίκα είχε χωρίσει με τον σύζυγό της και η καταγγελία περί απόπειρας βιασμού από τον τότε πεθερό της έγινε με σκοπό την εκδίκηση αφού τόσο η ίδια όσο και ο πρώην άνδρας της είχαν χωρίσει και εκκρεμούσε η απόφαση Δικαστηρίου για τη διατροφή του ανήλικου παιδιού τους.

Ωστόσο, πρωτόδικα ο πρώην πεθερός κρίθηκε ένοχος με αποτέλεσμα να περάσει 2,5 χρόνια μέσα στη φυλακή έως ότου το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θράκης να τον αθωώσει σε δεύτερο βαθμό.

Στο πλαίσιο της ακροαματικής διαδικασίας οι μάρτυρες κατηγορίας υπέπεσαν σε αντιφάσεις αναφορικά με τα πραγματικά περιστατικά της δικογραφίας που επισημάνθηκαν αρχικά από τον Εισαγγελέα Εφετών Θράκης και ακολούθως αναλύθηκαν διεξοδικά κατά την αγόρευση της συνηγόρου υπεράσπισης από τον Δικηγορικό Σύλλογο Ροδόπης, Βασιλική Καρδίμη.

Η κυρία Καρδίμη δήλωσε σχετικά στο protothema.gr «το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θράκης απαρτίζεται από τους πλέον έμπειρους Δικαστικούς Λειτουργούς [Εισαγγελέα Εφετών Θράκης και Εφέτες], γεγονός που συνέδραμε , ουσιωδώς στη διαφώτιση κρίσιμων πτυχών της επίδικης υπόθεσης . Επιπρόσθετα προσκομίσαμε και επικαλεστήκαμε έγγραφα, από τα οποία συνάγετο, ρητώς, ότι τα λεγόμενα της εγκαλούσας ήταν αναληθή. Στα στοιχεία αυτά στηρίχθηκε η αγόρευσή μου και ο ισχυρισμός μας περί «κατασκευής» της καταγγελόμενης πράξης απόπειρας βιασμού, που οδήγησε στην απαλλαγή του κατηγορουμένου, κατά πλειοψηφία, από την αποδιδόμενη πράξη περί απόπειρας βιασμού. Ο πελάτης μου που είχε την ατυχία να έχει για νύφη τη γυναίκα που τον κατήγγειλε για βιασμό αισθάνεται δικαιωμένος για την απόφαση παρά το γεγονός ότι πέρασε αρκετό διάστημα στη φυλακή μετά την πρωτόδικη απόφαση του Δικαστηρίου που τον είχε κρίνει ένοχο».

Πηγή: protothema.gr