Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

ΤΖΟΝ ΠΑΠΠΑΣ: Ο ΟΜΟΓΕΝΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΤΗΣ «Κ-9» ΠΟΥ ΕΠΑΙΞΕ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΒΟΜΒΙΣΤΗ ΤΟΥ ΜΑΝΧΑΤΑΝ


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ενας άνδρας πυροδότησε αυτοσχέδια βόμβα σε σήραγγα κοντά στην Τάιμς Σκουέαρ, το πρωί της Δευτέρας, προκαλώντας τέσσερις τραυματισμούς. «Ηταν απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάσιο.

Ενας...  

 
 
 
ομογενής αστυνομικός της ομάδας «K-9», ο Τζον Πάππας, έπαιξε, σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε.Κ.», καθοριστικό ρόλο στη σύλληψη του ύποπτου ως βομβιστή στο σταθμό των λεωφορείων στο Μανχάταν.

Γνωστός της οικογένειας του αστυνομικού, είχε επικοινωνία με τα γραφεία του «Εθνικού Κήρυκα» στη Νέα Υόρκη. Εξέφρασε την υπερηφάνεια του για το έργο του ομογενή αστυνομικού, τον οποίο αποκάλεσε ήρωα. 
 
 
(AP Photo/Andres Kudacki)

Ο φερόμενος δράστης

Ο φερόμενος δράστης της απόπειρας τρομοκρατικής επίθεσης στην Νέα Υόρκη ήταν «επηρεασμένος» από το Ισλαμικό Κράτος και από άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις, αν και σύμφωνα με τις ενδείξεις, έδρασε μόνος του, δήλωσε στο CNN ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο.





Ο Akayed Ullah. (New York City Taxi and Limousine Commission via AP)
Ο Ούλαχ διέθετε από το 2012 έως το 2015 άδεια οδήγησης λιμουζίνας, η οποία είχε λήξει, τόνισαν αρμόδιες αρχές.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο εκρηκτικός μηχανισμός που έφερε ο ύποπτος δράστης βασιζόταν σε μια βόμβα σωλήνα.

Ο ύποπτος, ο οποίος συνελήφθη, φέρει «σωματικά τραύματα και εγκαύματα», πρόσθεσε ο Ο’Νιλ. Τρεις άνθρωποι που βρίσκονταν πολύ κοντά στο σημείο τραυματίστηκαν, αλλά κανενός η ζωή δεν διατρέχει κίνδυνο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Νέας Υόρκης.


ekirikas