Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Όραση και οδήγηση, η ενημερωση σας απο τα Οπτικά Ανδρεάδη


Η οδήγηση είναι μία από τις σημαντικότερες δραστηριότητες στην καθημερινότητά μας. Είναι επίσης πολύ απαιτητική για τα μάτια μας. Καθώς περνάμε όλο και περισσότερο το χρόνο πίσω από το τιμόνι, τα μάτια μας κουράζονται. Μπορούν οι οδηγοί να βοηθηθούν; Και τι λύσεις υπάρχουν;

Από... 

 
 
 
την πρώτη εμφάνιση του αυτοκινήτου, οι δρόμοι είχαν πάντα μια ιδιαίτερη γοητεία. Μας συνδέουν με τα σπίτια, τους ανθρώπους, τις πόλεις και τις δουλειές, αλλά επίσης μας επιτρέπουν να ξεφύγουμε από την καθημερινή μας ρουτίνα: διακοπές, φύση.  
 
 

Ωστόσο, η οδήγηση στους σημερινούς δρόμους με ολοένα και μεγαλύτερη συμφόρηση έχει επιπτώσεις. Η οδήγηση απαιτεί τα μάτια μας να επεξεργάζονται μεγάλες ποσότητες οπτικών δεδομένων και να μετατοπίζουν την εστίαση της προβολής γρήγορα και συχνά. Η ομίχλη, οι βροχοπτώσεις και το φως του ήλιου μπορούν να αυξήσουν το οπτικό στρες και να αφήσουν τους οδηγούς να αισθάνονται άβολα και ανασφαλείς. 
 
 

Η νυχτερινή οδήγηση (χαμηλό φως) θέτει επιπλέον οπτική πρόκληση για πολλούς ανθρώπους. Σε αυτές τις “κακές” συνθήκες (χαμηλός φωτισμός) αυξάνονται οι οπτικές απαιτήσεις, όπως εναλλαγές φωτισμού, κακή αντίληψη βάθους, δυσκολία στο να διακρίνεται χρώματα γρήγορα και η κακή περιφερειακή όραση. Ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί τη νύχτα είναι η αυξημένη φωτεινότητα των σύγχρονων προβολέων LED και Xenon. 
 
 

Ωστόσο, υπάρχει μια πιο σημαντική παρατήρηση: Το 90% του χρόνου αντίδρασης του οδηγού εξαρτάται από την όραση, οπότε η μειωμένη όραση μπορεί να σημαίνει χαμηλότερους χρόνους αντίδρασης. Μια μικρή μείωση στο χρόνο αντίδρασης μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνη.  

 

 
 
Οι φακοί οδήγησης έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν ένα βήμα πιο πέρα ​​από τους καθημερινούς φακούς ελαχιστοποιώντας την πίεση στο οπτικό σύστημα. Οι ειδικοί φακοί οδήγησης ενσωματώνουν ένα ειδικά αναπτυγμένο φίλτρο αντανάκλασης που μειώνει αισθητά τις αντιδράσεις και την αντανάκλαση, κόβοντας ορατό φως υψηλής ενέργειας από τους προβολείς και τον εξοπλισμό του οχήματος. Άλλα ειδικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν ευρύ οπτικό πεδίο, γρήγορη εναλλαγή μεταξύ δρόμου, ταμπλό, καθρέφτες και βελτιωμένη αντίθεση σε χαμηλό φωτισμό.

Ρωτήστε μας για να μάθετε περισσότερα…


πηγή LENSHOP .GR https://lenshop.gr/post/161- orasi-kai-odigisi