Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Ελληνική "τορπίλη" - Έγραψε ιστορία ο Βαζαίος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κοπεγχάγης



Tην κορυφαία εμφάνιση Έλληνα κολυμβητή σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 25άρας πισίνας έκανε ο Ανδρέας Βαζαίος στην Κοπεγχάγη, καθώς θα επιστρέψει στην Αθήνα με δύο ασημένια μετάλλια στις αποσκευές του.

Μετά τα...  

200μ. μικτή ατομική, ο πρωταθλητής του ΑΝΟ Αργυρούπολης ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου και στα 200μ. πεταλούδα, κάνοντας στον τελικό χρόνο 1:51.23, καταρρίπτοντας εκ νέου το πανελλήνιο ρεκόρ που είχε κάνει το πρωί (1:52.80).
Συνολικά, ο Βαζαίος «κατέβασε» τρία δευτερόλεπτα το παλιό πανελλήνιο ρεκόρ του Γιάννη Δρυμωνάκου (1:54.28), που «άντεχε» από το 2007, και αυτό είναι ένα στοιχείο που καταδεικνύει το μέγεθος της επιτυχίας του.
Ένα άλλο στοιχείο, είναι ότι στον ίδιο τελικό ο μεγάλος Ούγγρος Λάζλο Τσεχ (κάτοχος του τίτλου) έμεινε πέμπτος, όπως εκτός βάθρου έμεινε και ο Δανός Βίκτορ Μπρόμερ (δεύτερος το 2015 στη Νετάνια). Ο μόνος που ξεπέρασε τον Βαζαίο ήταν ο Ρώσος Αλεξάντρ Χαρλάνοφ, ο οποίος πήρε το χρυσό μετάλλιο με 1:50.54, ενώ την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Ούγγρος Τάμας Κεντερέσι με 1:52.25.
Ο Γιάννης Δρυμωνάκος ήταν μέχρι σήμερα ο μόνος Έλληνας κολυμβητής που είχε πάρει δύο μετάλλια (χάλκινα) στο ίδιο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 25άρας πισίνας, το 2007 στο Ντέμπρετσεν.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι φέτος η χώρα μας είχε ως καλύτερη στιγμή στην ιστορία της διοργάνωσης το ασημένιο μετάλλιο του Ρωμανού Αλυφαντή το 2005 στην Τεργέστη, ενώ στην Κοπεγχάγη ο αθλητής του Αλέξανδρου Νικολόπουλου ανέβηκε δύο φορές μέσα σε 48 ώρες στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.
Αναλυτικά τα ελληνικά μετάλλια σε Ευρωπαϊκά 25αρας: