Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Tα 5 πιο περίεργα πρόστιμα που ξεπερνούν κάθε φαντασία (φώτο)


Πρόκειται για πρόστιμα που ξεπερνούν κάθε φαντασία! Υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, παράνομο παρκάρισμα ή χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση είναι μερικές γνωστές παραβάσεις του ΚΟΚ, που υποβάλλονται πρόστιμα και επιπρόσθετες ποινές όπως αφαίρεση διπλώματος ή στοιχείων οχήματος.

Όμως, όπως ... 






αποδεικνύεται από τις πέντε παρακάτω περιπτώσεις, υπάρχουν πολλοί περισσότεροι λόγοι για να πέσεις «στα δόντια» της τροχαίας, ειδικά αν οι νόμοι της εκάστοτε χώρας είναι κάπως... τραβηγμένοι. Δείτε μερικά παραδείγματα και... παραδειγματιστείτε, ώστε να τα αποφύγετε!



1) Ένας άνδρας πλήρωσε πρόστιμο 60 λίρες Αγγλίας επειδή φυσούσε τη μύτη του μέσα σε μποτιλιάρισμα. Μάλιστα, του αφαιρέθηκαν και τρεις πόντοι από την άδεια οδήγησής του. Ο ίδιος, είπε ότι δεν μπορούσε να το πιστέψει και στην αρχή νόμιζε ότι του έκαναν πλάκα.



2) Ο οδηγός ενός αυτοκινήτου στον Καναδά τιμωρήθηκε παραδειγματικά επειδή εξασκούσε τις καλλιτεχνικές του ικανότητες στο τιμόνι! Για την ακρίβεια, ο άνδρας τραγουδούσε και για το λόγο αυτό, οι αστυνομικοί του έκοψαν πρόστιμο ύψους 100€. Η γυναίκα του σατίρισε το περιστατικό και είπε ότι ο άνδρας της έχει τόσο κακή φωνή που αν ήταν εκείνη η αστυνομικός, θα τον επιβάρυνε με κλήση 200€. Για την ιστορία, το «επίμαχο» κομμάτι ήταν το Gonna Make You Sweat (Every Body Dance Now).



3) Στην περίπτωση ενός Σουηδού, έχουμε μια φυσιολογική παράβαση αλλά ένα τουλάχιστον... παράλογο πρόστιμο! Η αστυνομία, του έκοψε κλήση ύψους 650.000€ (ναι, εξακοσίων πενήντα χιλιάδων Ευρώ) επειδή έτρεχε με τη Mercedes-AMG SLS του. Η ταχύτητα που τον «έπιασε» η τροχαία ήταν 290 χλμ./ώρα και σίγουρα έκανε κάτι πολύ επικίνδυνο και κατακριτέο, όμως η επιβολή ενός τέτοιου προστίμου είναι παρανοϊκή.



4) Μοτοσυκλετιστής επιβαρύνθηκε με πρόστιμο των 520€ και στερήθηκε το δίπλωμα οδήγησής του για ένα μήνα, όταν η αστυνομία τον «έκανε τσακωτό» να οδηγεί με μια σχάρα στο πρόσωπο. Όσο αστείο κι αν ακούγεται, είναι γεγονός. Μετέφερε ένα μεγάλο μπάρμπεκιου και ο μόνος τρόπος για να καταφέρει να το κουβαλήσει με το δίτροχο, ήταν αυτός. Τουλάχιστον, φορούσε κράνος!



5) Μια μηχανοκίνητη πολυθρόνα είναι κάτι που θα θέλαμε για να μετακινούμαστε μέσα στο σπίτι μας, όμως αυτός ο 61χρονος άνδρας αποφάσισε να τη βγάλει και στο δρόμο. Παρά το γεγονός ότι ήταν εξοπλισμένη με φώτα, ηχοσύστημα και έναν κινητήρα οκτώ ίππων, η αστυνομία του έκοψε κλήση 1.360€ και το δικαστήριο του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με αναστολή! Επιπροσθέτως, ο οδηγός της πολυθρόνας είχε καταναλώσει αλκοόλ και έπεσε πάνω σε ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο, λίγο πριν τον ανακαλύψει η αστυνομία.