Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Πού ξοδεύει ο Νίκολας Κέιτζ τα εκατομμύριά του: Αγοράζει μανιωδώς σπίτια, σπάνια ζώα και κάτι ομολογουμένως περίεργο


Κομματάκι παράξενος είναι ο τρόπος που δαπανά ο γνωστός ηθοποιός τον πλούτο του, παραμένοντας ένας από τους πιο σπάταλους χολιγουντιανούς αστέρες εδώ και χρόνια.

Και... 
 
 
 
 
 
 
αν πιστέψουμε μάλιστα τις εκτιμήσεις, ο ρυθμός που ξοδεύει τα λεφτά του έχουν εξαντλήσει το κομπόδεμά του, αφήνοντάς του κάπου 15% των χρημάτων που είχε στον τραπεζικό του κολοφώνα.

Βλέπετε πριν από μία δεκαετία η προσωπική του περιουσία είχε εκτιμηθεί στα 150 εκατ. δολάρια, καθώς έκανε τη μία εμπορική επιτυχία πίσω από την άλλη. Μόνο που ο σπάταλος τρόπος ζωής του τον πρόλαβε και σήμερα δεν έχει πάνω από 25 εκατ. δολάρια στην τράπεζα.



Και είναι αυτό το μέγεθος των αγορών του που προκαλεί ίλιγγο. Βλέπετε σε κάποιο σημείο κατείχε περισσότερα από 15 σπίτια στα μήκη και τα πλάτη της Αμερικής, αλλά και αλλού στον κόσμο, όπως αυτό το κάστρο στη Βαυαρία και η έπαυλη στις Μπαχάμες.

Μόνο που δεν είναι τα σπίτια που ροκάνισαν τα λεφτά του, αλλά αυτό το περίεργο χόμπι του να συλλέγει κρανία δεινοσαύρων! Πριν από καιρό είχε ξοδέψει άλλα 276.000 δολάρια για να αγοράσει ένα απολιθωμένο κρανίο σε δημοπρασία (κλέβοντάς το στο τσακ από τον Ντι Κάπριο), το οποίο επέστρεψε ωστόσο χωρίς δεύτερη σκέψη στη Μογγολία, όταν έγινε γνωστό ότι είχε κλαπεί από τη χώρα.



Άλλα 450.000 δολάρια είχε δώσει για να αποκτήσει το 1997 την ιστορική Lamborghini του σάχη του Ιράν και μερικά εκατομμύρια ακόμα για τον προσωπικό ζωολογικό κήπο του με τα σπάνια ζώα, στα οποία περιλαμβάνεται και ένα σπανιότατο είδος χταποδιού που του στοίχισε 150.000 δολάρια!



Και βέβαια οι δικαστικές του περιπέτειες με το φορολογικό σύστημα των ΗΠΑ του στοίχισαν άλλα 14 εκατ. δολάρια, απομυζώντας περαιτέρω τα ωραία του λεφταδάκια. Εκεί όπου πάντως δεν φείδεται τα έξοδα είναι στα λατρεμένα του κρανία δεινοσαύρων και οι εκτιμήσεις μάς λένε εδώ πως έχει ξοδέψει αμύθητα ποσά για μερικά απολιθωμένα κόκαλα…