Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Η φρούδα προπαγάνδα


Φανή Πατρή
Γιατρός-Πολιτικό Στέλεχος ΝΔ

Η λέξη που χαρακτηρίζει πλήρως τη δημόσια εικόνα της χώρας μας είναι παρακμή. Παρακμή και απαξίωση σε όλα τα επίπεδα.Ο τομέας της υγείας δεν έχει μείνει αλώβητος σ'αυτή την κατρακύλα. Τεράστιες ελλείψεις συμπληρώνουν την εικόνα της αποσύνθεσης.

Eλλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με το υπάρχον να... 





καλείται να λειτουργήσει πέρα από τις ανθρώπινες δυνατότητες, εξυπηρετώντας με πενιχρά μέσα και πάνω απ'όλα με φιλότιμο,τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Ελλείψεις σε φάρμακα και αναλώσιμα υλικά, όχι μόνο υψηλού κόστους για καρκινοπαθείς, αλλά σε όλο το φάσμα. Ανεπάρκεια σε βαμβάκι, σύριγγες, συστήματα ορών κάκιστης ποιότητας κ.α

Ελλείψεις σε υλικοτεχνικά μέσα. H συνταγογράφηση γίνεται μετ'εμποδίων λόγω ανεπάρκειας πολλές φορές μελανιού και χαρτικής ύλης. Όταν δε γίνεται,το αποτέλεσμα είναι κάκιστης ποιότητας. Μαύρες σελίδες, οι οποίες δεν μπορεί να διαβαστούν. Ελλείψεις και σε αντιδραστήρια. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, όπου δεν μπορεί να γίνει μια απλή γενική αίματος ή δεν υπάρχουν φιλμ για απλές ακτινογραφίες.

Κτίρια εγκαταλελειμμένα ...με ότι χαλάει δύσκολα να επισκευάζεται. Θέρμανση υποτυπώδης.

ΕΚΑΒ: παλιά και ελλιπή ασθενοφόρα, με μη εξιδικευμένο πλήρωμα σε αρκετές περιπτώσεις.

Η υγεία όμως δεν μπορεί να λειτουργεί με σοβιετικού τύπου πρότυπα, που έχουν καταρρεύσει παγκοσμίως. Δεν μπορεί να είναι κρατικοδίαιτη. Δεν μπορεί να λειτουργεί με πρόχειρους σχεδιασμούς, παράλληλα προγράμματα ή προγράμματα Θεσσαλονίκης. Το κοινωνικό κράτος δεν χτίζεται με δανεικά και φρούδες επικοινωνιακές υποσχέσεις.

Μόνη διέξοδος είναι η πολιτική αλλαγή. Αλλαγή πολιτικής ηγεσίας, που να μπορεί να φέρει ανάπτυξη, να πιστεύει και να κάνει πράξη τις μεταρρυθμίσεις και τη μείωση της φορολογίας. Μια κυβέρνηση που να πιστεύει στη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Γιατι μέσα από τον συναγωνισμό και την αλληλοεπικάλυψη θα βελτιωθεί και η ποιότητα παροχής υπηρεσιών υγείας καθώς και η εξυπηρέτηση των πολιτών.

Η ταλαιπωρία των ασθενών με την παρούσα κυβέρνηση είναι πραγματικότητα. Όταν δεν μπορούν να τα καταφέρουν στα απλά, τότε είναι ανίκανοι και για τα δύσκολα.

Ίσως, το μόνο που απομένει να μας πουν στο τέλος για να κατευνάσουν την οργή του λαού, είναι ότι :"Να ένα μήλο! 'Ενα μήλο την ημέρα,τον γιατρό τον κάνει πέρα"..., σε ένα ακόμη σποτάκι γνωστής πλέον κυβερνητικής προπαγάνδας.

Με φρούδες και φλούδες..δεν προχωράς. Το πολύ πολύ γλιστράς και πέφτεις.

Αξίζουμε μια καλύτερη ποιότητα υγείας! Αξίζουμε μια καλύτερη ποιότητα ζωής!

Αξίζουμε καλύτερα!

Φανή Πατρή
Γιατρός-Πολιτικό Στέλεχος ΝΔ