Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: «ΤΑ ΙΕΡΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΗΛΙΩΤΩΝ»


Σε τρίτη έκδοση επανακυκλοφόρησε πρόσφατα το βιβλίο του ακαταπόνητου συγγραφέα και δασκάλου Γιώργου Χανδόλια με τον τίτλο «ΤΑ ΙΕΡΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΗΛΙΩΤΩΝ».

Η αεικίνητη παρουσία του συγγραφέα στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου για μισό περίπου αιώνα ανέδειξε άγνωστες στους πολλούς ιστορικές πτυχές και μνημεία της Πιερίας και ιδιαίτερα της κοινότητας Μηλιάς, τόπου καταγωγής του.

Στο... 

 
 
 
καλαίσθητο εξ 100 σελίδων βιβλίο του ,που είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια ελεύθερου βίου [1912-2012], ό Γιώργος Χανδόλιας παρουσιάζει με ντοκουμέντα και πλήθος εγχρώμων εικόνων, που προέκυψαν από πολύχρονη έρευνα του, τους χριστιανικούς ναούς, παλιούς και νέους, καθώς και τα ιερά προσκυνητάρια και των τριών οικισμών της Μηλιάς [Άνω, Κάτω και Μεσαίας]. Παραθέτει σύντομη βιογραφία και τα ψαλλόμενα τροπάρια των Αγίων στους οποίους είναι αφιερωμένα τα Ιερά Προσκυνήματα και τελειώνει με παράρτημα αφιερωμένο στους τοπικούς μεγάλους αγίους και προστάτες της πόλης μας και της Πιερίας γενικότερα, την πολιούχο μας Αγία Αικατερίνη και τον Όσιο Άγιο Διονύσιο τον εν Ολύμπω.

Το πόνημα συνοδεύεται από ένα μικρό προσευχητάριο-εγκόλπιο, που περιλαμβάνει τις εικόνες και τα απολυτίκια των προαναφερομένων αγίων και διάφορες καθημερινές προσευχές.

Συγχαίρομε τον αγαπητό Γιώργο και του ευχόμεθα καλή συνέχεια στο δημιουργικό έργο του.
 
  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΗΜΗΝΑΣ