Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

ΚΑΤΕΡΙΝΗ: Πλήθος κόσμου στην κηδεία του Παύλου Μπασδάρα


Χθες το απόγευμα έγινε η κηδεία του καθηγητή Παύλου Μπασδάρα, παρουσία πλήθους κόσμου, με συγκινητική στιγμή την παρουσία εκατοντάδων μαθητών και φοιτητών που πέρασαν από το φροντιστήριο "Άνοδος". Η νεκρώσιμος ακολουθία έγινε στον Ιερό Ναό της Παντάνασσας στα Καταφυγιώτικα, παρουσία συγγενών και φίλων, αλλά και πολλών πρώην μαθητών του.
Γεννήθηκε... 





στην Κοζάνη το 1954, ήταν 10ο παιδί πολύτεκνης οικογένειας από τα οποία τα τρία, τη Σοφία, την Αφροδίτη και τον Παύλο τα βάπτισε ο πρώην βασιλεύς Παύλος.
Από τη σελίδα που έχει στο facebook φίλος του αναπαράγουμε... "Έφυγε ο Παύλος Μπασδάρας. Κορυφαίος Χημικός, Συγγραφέας, Φροντιστής, Βλάχος. Τον γνώρισα στα Φροντιστηριακά Δρώμενα στις αρχές της Δεκαετίας του ΄90. Το Κοινό της Βλάχικης Καταγωγής και η Επαγγελματική μας Συναναστροφή σφυρηλάτησαν μια μοναδική Φιλία. Με μνήμες από το Μπλάτσι, τον Τύρναβο, τα Βλαχοχώρια και τις Μουσικές μας. Το 1999 μαζί με άλλους Σπουδαίους Φροντιστές περάσαμε ένα Σχολείο που σημάδεψε μια Εποχή. Πηγαίο το Χιούμορ του και Συναρπαστικές οι Διηγήσεις του. Πέρυσι τέτοια εποχή τα λέγαμε στον Χορό των Βεργιάνων Βλάχων. Σήμερα δεν είναι πια μαζί μας ο Παύλος Μπασδαρας. Θερμά τα Συλλυπητήρια στην Οικογένειά του και στην Σύντροφό του. Τα Αγαπημένα του Παιδιά, ο Χρήστος, η Μαρία και η Ελένη να είναι πολύ Περήφανα για τον Εξαίρετο Παύλο ..."

Στη φώτο η κόρη του Μαρία και μία από τις αδερφές του που βάπτισε ο βασιλεύς Παύλος.