Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Ρεβίθια σούπα με λαχανικά και μπρόκολο

Λαχταριστή σούπα λαχανικών με τρυφερά ρεβίθια και crunchy μπρόκολο

Συστατικά

  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο καρότο σε κύβους
  • 2 κλωνάρια σέλερι σε κύβους

 
 
 
 
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 κλωνάρια ρίγανη
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • αλάτι
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 φλ. ρεβίθια βρασμένα
  • 4 φλ. ζωμός λαχανικών
  • 1 μπρόκολο

Τρόπος μαγειρέματος

  1. Ζέστανε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και πρόσθεσε το λάδι.
  2. Πρόσθεσε τα καρότα, το σέλερι, το κρεμμύδι, τη ρίγανη και το μπούκοβο και σοτάρισε για περίπου 12 λεπτά.
  3. Πρόσθεσε αλάτι, το σκόρδο και τα ρεβίθια και σοτάρισέ τα για λίγα λεπτά.
  4. Πρόσθεσε και το ζωμό λαχανικών και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε για 10 λεπτά.
  5. Αφαίρεσε από το μπρόκολο τα σκληρά κοτσάνια και ψιλόκοψέ το σε λεπτά κομμάτια.
  6. Πρόσθεσε και το μπρόκολο στη σούπα, βράσε για άλλα 10 λεπτά και τέλος πρόσθεσε λίγο αλάτι.
  7. Σέρβιρε ραντίζοντας με ελαιόλαδο.
  TLife.gr