Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Θάνατος Μαρίας Ιατρού: Τα ευρήματα που «δείχνουν» εγκληματική ενέργεια


Ένα περίπου χρόνο μετά τον θάνατο της Μαρίας Ιατρού, η οικογένειά της δεν έχει πειστεί πως η 36χρονη γυναίκα και μάνα τεσσάρων παιδιών αυτοκτόνησε πέφτοντας με το αυτοκίνητό της στη θάλασσα.


Ο σύζυγός της, ο δικηγόρος της οικογένειας αλλά και ο ερευνητής-πραγματογνώμων που έχει αναλάβει την υπόθεση, κάνουν λόγο για εγκληματική ενέργεια, παρουσιάζοντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», τα στοιχεία- ευρήματα που «δείχνουν» πως κάτι άλλο συνέβη στην 36χρονη Μαρία.

Όπως... 

εξήγησε ο Γιάννης Ρούσης (ερευνητής της οικογένειας) «από την αυτοψία που κάναμε στο αυτοκίνητο και στον τόπο του δυστυχήματος, εκτιμούμε ότι υπάρχει εμπλοκή άλλου αυτοκινήτου το οποίο εξανάγκασε την οδηγό να αλλάξει κατεύθυνση και να εξέλθει της πορείας της με αποτέλεσμα να καταλήξει στο πλάτωμα και στη συνέχεια στη θάλασσα»

Ο κος Ρούσης, τόνισε πως «το αυτοκίνητο πέρα από τα άλλα χτυπήματα έχει σημαντικό χτύπημα στο εμπρόσθιο αριστερό φτερό. Όχημα είτε από την αντίθετη είτε από την ίδια κατεύθυνση, προσέκρουσε στο εμπρόσθιο αριστερό φτερό, αναγκάζοντας την οδηγό να στρίψει δεξιά το αυτοκίνητό της και να βρεθεί με διαφορετική κατεύθυνση στη γωνία που κινείτο, επάνω σε πέτρες, μετά στο πλάτωμα και στο τέλος στη θάλασσα».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως «η ποδιά του αυτοκινήτου έχει ένα τσάκισμα και σημάδια πάνω που ταιριάζουν απόλυτα στο σημείο όπου προσέκρουσε το αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να βρεθεί στο πλάτωμα και στη θάλασσα».

Τέλος, αποκάλυψε πως «στο σημείο εντοπίστηκαν άλλα δυο ευρήματα: Ένα μικρό πλαστικό κομμάτι με κωδικό του τύπου και της μάρκας αυτοκινήτου που οδηγούσε η Μαρία ενώ φέρει και δυο σκισίματα στον εμπρόσθιο δεξιό τροχό, που επιβεβαιώνουν πως το αυτοκίνητο πριν φύγει από τον δρόμο χτύπησε πρώτα στην πρώτη πέτρα, μετά στη δεύτερη και μετά έπεσε στο πλάτωμα».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο σύζυγος της Μαρίας, Άρης Αντωνόπουλος, ο οποίος δήλωσε πως η γυναίκα του «έφυγε με προορισμό να πάει σε φίλη της στην Αθήνα. Για ποιο λόγο δεν πήγε, δεν το γνωρίζω. Είχε φύγει κι άλλες φορές από το σπίτι για να πάει σε μια φίλη της να ξεσκάσει. Τίποτα δεν προμήνυε πως ήθελε να βάλει τέλος στη ζωή της. Επίσης δεν είχε μεγάλο χρηματικό ποσό πάνω της (…). Στόχος μου και των παιδιών μου είναι να μάθουμε την αλήθεια (…). Από την πρώτη στιγμή δεν πείστηκα ότι η γυναίκα μου έφυγε μόνη της από το σημείο. Οδηγούσε 13 χρόνια και ποτέ δεν είχε εμπλακεί σε τροχαίο».

Το χρονικό της υπόθεσης

Πέρυσι στις 16 Απριλίου, μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής του Πάσχα, η Μαρία Ιατρού ξεκίνησε από το Λουτράκι Κορινθίας, με προορισμό την Παραμυθιά Θεσπρωτίας. Εκεί θα έμενε σε έναν ξάδερφό της. Δεκαπέντε ημέρες μετά, στις 28 Απριλίου εντοπίστηκε νεκρή.

Η Μαρία φέρεται να επικοινώνησε μέσω γραπτών μηνυμάτων με συγγενικό της πρόσωπο στη μία τα ξημερώματα ζητώντας του να την φιλοξενήσει. Στις 2.15, όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε στους συγγενείς της, του έστειλε ένα μήνυμα γράφοντας «Είμαι Άρτα, με σταματήσανε σε μπλόκο», ενώ σε άλλο μήνυμα και μάλιστα το τελευταίο, φέρεται να του γράφει στις 4.17 «Βρίσκομαι στην Πρέβεζα και θα καθυστερήσω να φτάσω».

Μόνο που οι κάμερες από τα διόδια της γέφυρας Ρίου Αντιρρίου, κατέγραψαν το αυτοκίνητό της να περνάει στις 3.40 τα ξημερώματα.

Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου θα ρίξει φως στην υπόθεση

Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου θα ρίξει φως στην υπόθεση. Ερωτήματα προκύπτουν για το εάν κάτι μεσολάβησε από την ώρα που έφυγε από το σπίτι της μέχρι την ώρα που οι κάμερες κατέγραψαν το αυτοκίνητο της να περνά από τα διόδια της γέφυρας Ρίου Αντιρρίου, αλλά και για τις ώρες που σύμφωνα με τον συγγενή της επικοινωνούσαν με μηνύματα.

Πηγή: star