Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Μια από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου με φόντο το μυθικό Αραράτ - Ταξίδι στην πρωτεύουσα της Αρμενίας


Μοντέρνα και κοσμοπολίτικη, με επιβλητικά κτίρια, δεκάδες θέατρα, γκαλερί και με καταπράσινους κήπους. Το Ερεβάν είναι η πρωτεύουσα της Αρμενίας, ενός έθνους με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων.

Ο...  

επισκέπτης θα ζήσει ένα διαφορετικό ταξίδι, που απευθύνεται στους λάτρεις των αρχαίων πολιτισμών αλλά και του καλού φαγητού. Αξίζει να δοκιμάσει κανείς το περίφημο κονιάκ τους και να ζήσει από κοντά τη φιλοξενία των Αρμενίων.

Η πρωτεύουσα είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Ραζντάν και αποτελεί μια σύγχρονη ευρασιατική μητρόπολη όπου η παράδοση σμίγει με τον μοντερνισμό. Τα περισσότερα κτίρια της πόλης έχουν σοβιετικό αρχιτεκτονικό χαρακτήρα όμως υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις, όπως το Tumo Center.

Ο ταξιδιώτης μπορεί να επισκεφθεί το Άγαλμα της Μητέρας Αρμενίας, την Ακαδημία Επιστημών, το κτίριο της Βουλής, το μεγαλοπρεπές κτίριο της Όπερας και το Ματενανταράν, ένα μοναδικό μουσείο χειρογράφων.

Το Κασκέιντ είναι μια τεράστια πέτρινη σκάλα με πολλαπλά επίπεδα που στολίζεται με σιντριβάνια και γλυπτά. Στην κορυφή της βρίσκεται το Πάρκο της Νίκης που προσφέρει πανοραμική θέα όλης της πόλης μέχρι το όρος Αραράτ.

Το Ερεβάν αποκαλείται και «Ροζ Πόλη», καθώς τα κτίρια είναι κατασκευασμένα με την ηφαιστειακή πέτρα «ντούφ» που έχει μια χαρακτηριστική ροζ απόχρωση. Μάλιστα πήρε το όνομά της, σύμφωνα με την αρμενική παράδοση, από τον Νώε.
Πληροφορίες - Φωτογραφίες


Ερεβάν/ Αρμενία

Διαφορά ώρας: 2 ώρες μπροστά

Νόμισμα: Ντραμ Αρμενίας (1 ευρώ ισοδυναμεί με 590 ντραμ)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 8 ώρες και 15 λεπτά από την Αθήνα μέσω Κιέβου και 5 ώρες και 25 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Αθήνας.



 
Γεμιστά αποξηραμένα φρούτα που αποτελούν παραδοσιακό γλύκισμα