Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Πόρσε και κάστρα στο άλογο της Γερμανίας - Ένα πανέμορφο ταξίδι στο γερμανικό νότο


Χτισμένη στο μέσο μιας εύφορης κοιλάδας με δάση και αμπελώνες η Στουτγκάρδη είναι η έκτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας. Η πρωτεύουσα της Βάδης-Βυρτεμβέργης βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το Μέλανα Δρυμό και τον ποταμό Νέκαρ.

Το...  

όνομα της Στουτγκάρδης προήλθε από τα συνθετικά stuot που σημαίνει άλογο και garten που σημαίνει πεδιάδα. Από εκεί προκύπτει και το έμβλημα της πόλης που είναι ένα άλογο να στέκεται στα δύο πίσω πόδια.

Αποτελεί τη δεύτερη πιο πλούσια σε ιαματικές πηγές ευρωπαϊκή πόλη και έδρα εμβληματικών αυτοκινητοβιομηχανιών και εταιριών υψηλής τεχνολογίας.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το παλιό κάστρο που βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πόλης και χρονολογείται από το 950 μ.Χ. και το Παλάτι της Ηρεμίας που χτίστηκε μεταξύ του 1767 και 1769.

Η δυναμική μητρόπολη της βιομηχανίας προσφέρει και ειδυλλιακή φύση στους επισκέπτες. Ο ζωολογικός κήπος Wilhelma φιλοξενεί δέκα χιλιάδες ζώα και διαθέτει τον μεγαλύτερο βοτανικό κήπο της Ευρώπης, με 5.000 είδη φυτών.

Ο ταξιδιώτης θα ανακαλύψει την πόλη περπατώντας στην οδό Koenigstrasse με τα πολυκαταστήματα και την κεντρική πλατεία παλατιού της Στουτγκάρδης, όπου συχνά διοργανώνονται open-air συναυλίες.

Ένα από τα γνωστότερα αξιοθέατα της Στουτγκάρδης είναι ο Πύργος της τηλεόρασης που προσφέρει εκπληκτική πανοραμική θέα.

Οι λάτρεις των αυτοκινήτων μπορούν να επισκεφθούν το επιβλητικό μουσείο της Porsche. Η πόλη διαθέτει και το μεγαλύτερο μουσείο για… γουρούνια με πάνω από 50 χιλιάδες αντικείμενα απ’ όλον τον κόσμο με θέμα τα συμπαθέστατα αυτά τετράποδα. 

Πληροφορίες - Φωτογραφίες


Στουτγκάρδη/ Γερμανία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Η πτήση διαρκεί 2 ώρες και 50 λεπτά από την Αθήνα μέσω Μονάχου και 2 ώρες και 20 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη με απευθείας πτήση.