Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Ποια είναι και πόσο κόστισε η ακριβότερη ταινία του Μάρτιν Σκορτσέζε - Το ποσό που έχει ξοδέψει ήδη ο διάσημος σκηνοθέτης και ο λογαριασμός που ανεβαίνει συνεχώς


Φαίνεται πως έχει βάλει πλώρη να είναι η ακριβότερη ταινία που έχει γυρίσει ο Μάρτιν Σκορτσέζε. Ο λόγος για το «The Irishman».

Η παραγωγή ξεκίνησε το 2016, όταν, στο Φεστιβάλ των Κανών, πλήρωσαν αδρά για τα δικαιώματα. Αργότερα, τα δικαιώματα για όλον τον κόσμο απέκτησε η...  

Netflix. Λέγεται ότι «ακούμπησε στο τραπέζι» 105 εκατομμύρια δολάρια και έβαλε προϋπολογισμό 125 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με το Page Six ο Σκορτσέζε έχει ήδη ξοδέψει 175 εκατομμύρια για την ταινία, στην οποία πρωταγωνιστούν οι Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Αλ Πατσίνο και Τζο Πέσι και ότι ο λογαριασμός ανεβαίνει συνεχώς. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι η πιο ακριβή ταινία του Σκορτσέζε έως σήμερα.

Σύμφωνα με μια πηγή, που επικαλείται ο ιστότοπος και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο βασικός λόγος για την εκτίναξη του κόστους είναι η χρήση συνθετικής εικόνας (CGI) έτσι ώστε ο 74χρονος Ντε Νίρο να φαίνεται 30χρονος - όσο απαιτεί ο ρόλος που υποδύεται - στις σκηνές που τοποθετούνται στη δεκαετία του 1930.

Προς το παρόν, ούτε ο ίδιος ο Σκορτσέζε ούτε οι άνθρωποι της Netflix σχολίασαν.

Υπενθυμίζεται ότι στην ταινία παίζουν ο Μπόμπι Καναβάλε, ο Τζακ Χιούστον και ο Στέφεν Γκρέιαμ. Ο τελευταίος θα υποδυθεί τον αρχηγό της συμμορίας των Τζενοβέζε, τον Τόνι «Προ» Προβεντσάνο (ο Προβεντσάνο ήταν στενός συνεργάτης του Τζίμι Χόφα, του οποίου η μυστηριώδης εξαφάνιση δίνει την πλοκή στην ταινία). Παίζουν επίσης οι Χάρβεϊ Καϊτέλ και Ρέι Ρομάνο.

Είναι η πρώτη συνεργασία του Σκορτσέζε με τον Αλ Πατσίνο και η δέκατη με τον Ντε Νίρο. Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες του χρόνου.