Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Τι είναι η τάση «υγρό» μακιγιάζ;


Από τη Μαρία Καλοπούλου 

Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Παρίσι, Μιλάνο: Το υγρό μακιγιάζ είναι στο επίκεντρο και αυτή τη σεζόν: Τζελ, υγρές και γυαλιστερές υφές σε... 

ζυγωματικά, χείλη και βλέφαρα, δίνουν στο πρόσωπο μία ιδιαίτερη λάμψη. Ό,τι κι αν επιλέξετε - ένα λαμπερό, υγρό φινίρισμα, μία φυσική και υγιή φωτεινότητα, ένα καλοκαιρινό, ηλιοκαμένο look ή ένα ολογραφικό εφέ- η τάση είναι σίγουρο πως κυριαρχεί φέτος την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Η λάμψη «χτίζεται» σταδιακά, ανάλογα με το επιθυμητό φινίρισμα. Γυαλιστερές πινελιές στη ράχη της μύτης, κάτω από τα φρύδια, αλλά και χρήση highlighter πάνω από τα ζυγωματικά και τους κροτάφους, εξασφαλίζουν μία φρέσκια λάμψη. Το υγρό μακιγιάζ συμπληρώνεται συνήθως από ένα γυαλιστερό, υγρό look στα μάτια και στα χείλη.

Ποια είναι τα βασικά βήματα
Χρησιμοποιήστε ένα primer ως βάση: Για να προετοιμάσετε την επιδερμίδα, εφαρμόστε ένα primer σε όλο το πρόσωπο που ενυδατώνει το δέρμα, ενώ ταυτόχρονα απαλύνει κάθε ατέλεια, χαρίζοντας μία όψη λάμψης και φωτεινότητας. Ταυτόχρονα μειώνει τους πόρους και δίνει μία δροσερή εμφάνιση στο πρόσωπο.

Μείνετε μακριά από τα ματ μέικαπ: Για να επιτύχετε το αποτέλεσμα του «υγρού» μακιγιάζ, φυσικά δεν χρησιμοποιείτε ματ υφές. Προτιμήστε υγρά ή κρεμώδη μέικαπ με μία δόση γυαλάδας, σαν ενυδατική κρέμα. Το μέικαπ σας θα πρέπει να δίνει μέτρια προς πλήρη κάλυψη και να αντανακλά το φως.

Προσθέστε επιπλέον λάμψη με ένα luminizer ή highlighter: Τα προϊόντα αυτά έχουν την ιδιότητα να αντανακλούν απαλά και να διαχέουν το φως, κάτι που οι ειδικοί λένε ότι είναι μια σημαντική πτυχή της εμφάνισης. Δώστε έμφαση στο highlighter στα ψηλά σημεία του προσώπου, δηλαδή στα ζυγωματικά. Να θυμάστε ότι αυτό το λουκ απαιτεί μία συνολικά φωτεινότητα, οπότε τίποτε δεν πρέπει να φαίνεται πολύ βαρύ. Για να επιτύχετε αυτή τη δροσερή εμφάνιση στην επιδερμίδα σαν «γυαλί», αναμείξτε λίγο highlighter με το μέικαπ σαν τελικές πινελιές.

Για το ρουζ: Προτιμήστε ένα ρουζ σε κρεμώδη υφή και όχι σε σκόνη. Τα κρεμώδη ρουζ έχουν την ιδιότητα να δίνουν ένα πιο υγρό αποτέλεσμα και αυτό ακριβώς είναι που θέλουμε.

Για τα μάτια: Χρησιμοποιήστε βαζελίνη για μια λεπτή γυαλιστερή εμφάνιση στα βλέφαρα πριν περάσετε τη σκιά. Και στις σκιές, θα επιλέξετε ό,τι είναι σε κρεμώδη υφή και με γυαλιστερό και έντονο αποτέλεσμα. Μία ακόμη τεχνική είναι να αναμείξετε baby oil ή λίγο λιπγκλός με τη σκιά των ματιών σας!

Για τα χείλη: Τα χείλη σας γίνονται έντονα και τολμηρά με δυνατά χρώματα και κραγιόν με γυαλιστερές υφές. Στο τέλος, περνάτε λιπγκλός.