Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Γεννητούρια – έκπληξη σε βρετανικό ζωολογικό κήπο - Το ελεφαντάκι έχει κλέψει τις καρδιές όλων – Φωτογραφίες και βίντεο


Ένας σπάνιος ασιατικός ελέφαντας εξέπληξε με τη γέννησή του τους πάντες στον ζωολογικό κήπο του Τσέστερ, στη Βρετανία, καθώς όλοι νόμιζαν πως η εγκυμοσύνη της μητέρας του δεν είχε προχωρήσει.

Το... 

ελεφαντάκι γεννήθηκε τη νύχτα της Πέμπτης. Μητέρα του είναι η 35χρονη Thi Hi Way, η οποία, σύμφωνα με τη σελίδα του ζωολογικού κήπου, το κυοφόρησε για 25 μήνες.

Οι επιστήμονες και οι υπεύθυνοι του κήπου νόμιζαν πως η εγκυμοσύνη της δεν είχε προχωρήσει σωστά, καθώς μία ορμονική εξέταση έδειξε πως επρόκειτο να γεννήσει τρεις μήνες πρόωρα κι ενώ έδειχνε να επιστρέφει στο κανονικό της βάρος.

Παρά τις ασυνήθιστες, όπως φαίνεται, συνθήκες, η Thi γέννησε ένα υγιές αρσενικό ελεφαντάκι και είναι τώρα κι εκείνη και το μικρό της καλά.

Ο εν λόγω ζωολογικός κήπος συμμετέχει σε πρόγραμμα για την προστασία του πληθυσμού των ελεφάντων στην Ευρώπη και το μικρό είναι μια σημαντική ώθηση σε αυτές τις προσπάθειες.

Οι ασιατικοί ελέφαντες είναι είδος υπό απειλή, λόγω της απώλειας του φυσικού του περιβάλλοντος, της λαθροθηρίας, ασθενειών και φυσικά των ανθρώπων.