Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Ερωτικό κίνητρο βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. πίσω από την δολοφονία της Φρειδερίκης


Όλα δείχνουν έγκλημα πάθους ή εκδίκηση. Η ηλικίας 51 ετών Φρειδερίκη Καρζή επέστρεφε τα χαράματα της Πέμπτης από... 
 





ένα κέντρο διασκέδασης, όπου είχε μεταβεί με μία φίλη της. Ήταν περίπου 05.30 το πρωί, όταν έφθασε στην κατοικία της. Στην αυλή του σπιτιού την περίμενε ο δολοφόνος της.

Η γυναίκα πυροβολήθηκε δύο φορές στο κεφάλι και η αστυνομία συνέλεξε τους δύο κάλυκες, αγνώστου μέχρι στιγμής διαμετρήματος. Ο θάνατος ήταν ακαριαίος, με κάποιους γείτονες να υποστηρίζουν ότι άκουσαν μία μηχανή μεγάλου κυβισμού να απομακρύνεται από το σημείο.



Η Φρειδερίκη Καρζή είχε στο παρελθόν παντρευτεί τον πρώην ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Τρίκαλα Χρήστο Γιαλιά και είχε αποκτήσει μαζί του δύο παιδιά, τα οποία πλέον είναι ενήλικα. Η σχέση φαίνεται όμως πως δεν πήγε καλά και κάποια στιγμή επήλθε ο χωρισμός.

Η Καρζή εγκαταστάθηκε στη Μάνδρα. Στη συνέχεια απέκτησε δεσμό με έναν επιχειρηματία από την Τρίπολη. Πληροφορίες αναφέρουν πως, πριν από λίγο καιρό, προσήλθε στον εισαγγελέα μαζί με μία φίλη της αστυνομικό ζητώντας προστασία και καταγγέλλοντας πως ο επιχειρηματίας από την Τρίπολη την παρενοχλεί συστηματικά. Δεν έχει γίνει γνωστό αν η εισαγγελική αρχή ενεργοποιήθηκε κι αν, στο μεταξύ, ελήφθησαν σχετικά μέτρα. Η πληροφορία αυτή, αν και ουσιαστική, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί επίσημα. Παράλληλα, η Φρειδερίκη Καρζή ήταν αποκαταστημένη επαγγελματικά, καθώς διέθετε μία επιχείρηση logistics.

Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ. διερευνά από το πρωί της Πέμπτης τις σχέσεις της γυναίκας με το άμεσο οικογενειακό της περιβάλλον. Εγγύτερο και ευρύτερο. Η στατιστική λέει πως σε τέτοιες περιπτώσεις το 80% των δραστών προέρχεται από το στενό περιβάλλον του θύματος. Με βάση αυτήν τη στατιστική ανάλυση, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. προσανατολίστηκαν από την αρχή σε αυτό το μονοπάτι διερεύνησης της δολοφονίας. Πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχουν προκύψει στοιχεία που να «φωτογραφίζουν» άμεσα τον δράστη.

Ο πρώην σύζυγος του θύματος και πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Τρίκαλα είναι γνωστός στην αστυνομία. Είχε εμπλακεί σε διάφορες υποθέσεις διακίνησης εργατών-μεταναστών και κατοχής διαφόρων τύπων όπλων, μεταξύ αυτών καλάσνικοφ, σε μεγάλες ποσότητες. Όσον αφορά στον επιχειρηματία από την Τρίπολη, τα στοιχεία που διαθέτει η αστυνομία είναι πολύ λιγότερα.

Κάθε έγκλημα περιβάλλουν δύο απαραίτητα στοιχεία. Το πρώτο είναι το κίνητρο, το δεύτερο είναι το όπλο. Όπως λένε και οι καθηγητές εγκληματολογίας, το τρίτο στοιχείο είναι το πτώμα. Στην προκειμένη περίπτωση, υπάρχει το πτώμα, βρέθηκαν οι κάλυκες -άρα υπάρχει και το όπλο-, και πλέον η αστυνομία διερευνά το τρίτο στοιχείο, που δεν είναι άλλο από το κίνητρο.