Σάββατο 26 Μαΐου 2018

Καμάργκ, η χώρα των άγριων αλόγων


Βρίσκεται στη λίστα με τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO... 

 
 
 
 
 
 
 
Το Καμάργκ μπορείς να το εξερευνήσεις καλύτερα με ποδήλατο, άλογο ή τζιπ ή αν σας αρέσει το υγρό στοιχείο μπορείτε να το δείτε κάνοντας βόλτα με σκάφος, κανό ή ατμομηχανή. Ωστόσο, ένα άλογο είναι το καλύτερο μεταφορικό μέσο διότι μπορεί να σας οδηγήσει στο εσωτερικό του, μέσα από τα νερά και τα ελώδη τοπία, σε μέρη όπου οι μαύροι ταύροι βόσκουν και τα άγρια ​​πουλιά φωλιάζουν.



Το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής χαρακτηρίζεται ως Εθνικό Πάρκο, ενώ βρίσκεται στη λίστα με τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.



Εδώ παράγεται το περίφημο κόκκινο ρύζι Καμάργκ και συλλέγεται το άριστης ποιότητας αλάτι από τις αλυκές, που παράγεται εδώ από την αρχαιότητα από τους Ρωμαίους και τους Έλληνες που είχαν αποικήσει στην περιοχή.



Στις αλυκές αυτές εργάστηκαν και οι Έλληνες που μετανάστευσαν στο Καμάργκ μετά την καταστροφή της Σμύρνης και κατάγονταν κυρίως από το νησί της Καλύμνου. Υπάρχουν αρκετές οικογένειες σήμερα που ζουν στην περιοχή και είναι απόγονοι των πρώτων μεταναστών.



Ο επισκέπτης μπορεί να κάνει ποδηλασία και ιππασία και να μείνει σε ράντσο για να πάρει μια γεύση από την μοναδική ομορφιά της Προβηγκίας.