Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Η φθινοπωρινή ομορφιά της Αμοργού

 
 Το νησί που μαγεύει όλες τις εποχές - Δείτε τις φωτογραφίες


Οι περισσότεροι έχουν συνδέσει τα νησιά με το καλοκαίρι. Ωστόσο, και τις υπόλοιπες εποχές έχουν τη δική τους ομορφιά, προσφέροντας εξίσου μαγευτικές εικόνες και παραστάσεις στον επισκέπτη. Κι... 
 





ένα από αυτά τα νησιά είναι η Αμοργός, το νησί με την άγρια ομορφιά που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο των Κυκλάδων.

Το νησί του απέραντου γαλάζιου, όταν φεύγει το καλοκαίρι, φοράει τα φθινοπωρινά του χρώματα και παίρνει μία σχεδόν μελαγχολική ομορφιά, που έρχεται και δένει αρμονικά με το τοπίο. Το φθινόπωρο είναι μια ήσυχη περίοδος, όπου οι κάτοικοι της Αμοργού ασχολούνται με τις αγροτικές εργασίες και την παραγωγή κρασιού και ρακή.

Η Αμοργός προσφέρει μοναδικές στιγμές γαλήνης και χαλάρωσης και οι βόλτες σε όλες τις γωνιές της, σε μία εποχή μακριά από την πολυκοσμία, προσφέρει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να ανακαλύψει καλύτερα αυτόν τον τόσο μαγευτικό τόπο. Το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, που σμίγει στον ορίζοντα, με τον ενίοτε, μουντό ουρανό μοιάζει με πίνακα, προσφέροντας την πιο γλυκιά μελαγχολική εικόνα.

Η ομορφότερη των Κυκλάδων Χώρα της Αμοργού, η Παναγία η Χοζοβιώτισσα και η Αγία Άννα, που αποτέλεσε και το σκηνικό για την ταινία «Απέραντο Γαλάζιο», ντύνονται φθινοπωρινά και είναι εξίσου μαγευτικά.















newsbeast.gr