Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Βερόνα: Ξενάγηση για ερωτευμένους στο Σπίτι της Ιουλιέτας


Είναι λίγες οι πόλεις στον κόσμο που απλώς και µόνο το άκουσμα του όνοµατός τους ταυτίζεται µε τον ρομαντισμό και ιστορίες αγάπης… 

 
 
 
 
 
 
Η Βερόνα αναμφίβολα είναι μία από αυτές, καθώς εδώ γεννήθηκε και πέθανε ο μεγαλύτερος λογοτεχνικός έρωτας, αυτός του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας. Αλλά είναι και πολλά περισσότερα…



Η Βερόνα είναι μια από τις μαγικότερες πόλεις της Ιταλίας, στην περιοχή της Βενετίας, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Adige και δίπλα στην λίμνη Garde. Πρόκειται για μια από τις αρχαιότερες πόλεις της Ιταλίας και χτίστηκε τον 1ο αιώνα π.Χ. Διατήρησε έναν μεγάλο αριθμό αρχαιοτήτων από την μεσαιωνική εποχή και την Αναγέννηση. Η αρχιτεκτονική της, η οποία μαρτυρά 2.000 χρόνια ιστορίας, την τοποθετεί στην Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO.

Το Σπίτι της Ιουλιέτας (Casa di Giulietta)



Χρονολογείται στον 13ο αιώνα και στην πραγματικότητα ανήκει στην οικογένεια Ντελ Καπέλο. Το 1900 ο δήμος της Βερόνας το αγόρασε και αποφάσισε να το μετατρέψει σε αξιοθέατο. Ίσως λίγο υπερεκτιμημένο από άποψη αισθητικής – ωστόσο η UNESCO το έχει χρίσει Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Θα δείτε το διάσηµο µπαλκόνι απ’ όπου ξεκίνησε η σεξπηρική ιστορία αγάπης. Οι απανταχού ροµαντικοί και ερωτευµένοι αφήνουν σχετικά µηνύµατα και ακουµπούν το δεξί στήθος του µπρούτζινου αγάλµατος της Ιουλιέτας για να τους φέρει, υποτίθεται, ευτυχία και τύχη στον έρωτα, ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν, φυσικά, τα κλειδωµένα λουκέτα που «εξασφαλίζουν» την αιώνια αγάπη!



Η είσοδος στην αυλή είναι δωρεάν, αλλά για να µπείτε στο σπίτι το εισιτήριο κοστίζει €6.

ΠΗΓΗ