Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Ένα μεγάλο λάθος που κάνουν οι υποψήφιοι υπάλληλοι - Μια ειδικός στα εργασιακά λέει πως αυτός ο εργαζόμενος δεν πρέπει να προσλαμβάνεται με τίποτα


Προσλαμβάνω άτομα εδώ και μια δεκαετία και ακόμα ακολουθώ αυτό τον απλό κανόνα», καταθέτει η Jessica Liebman, σύμβουλος έκδοσης στον δημοσιογραφικό κολοσσό Insider Inc.

Η... 

απασχόληση ανθρώπινου δυναμικού είναι μια διαδικασία που ενέχει πάντα ρίσκο, εξομολογείται η ειδικός, καθώς η απόφαση για την πρόσληψη βασίζεται ουσιαστικά σε μερικές αποσπασματικές πληροφορίες που μάζεψες σε μερικές μόνο συνεντεύξεις.

Η Liebman έχει περάσει από συνεντεύξεις εκατοντάδες ανθρώπους τόσο στον όμιλο Insider όσο και τον Condé Nast παλιότερα και έχει καταλήξει σε έναν κανόνα για το ποιος υποψήφιος είναι ολότελα ακατάλληλος.


«Δεν πρέπει να περνάμε έναν υποψήφιο στην επόμενη φάση της διαδικασίας αν δεν στείλει ευχαριστήριο email», μας λέει η Liebman για το Νο 1 λάθος που κάνουν πολλοί υποψήφιοι.

Γιατί είναι απαραίτητο το ευχαριστήριο σημείωμα; Γιατί, όπως ισχυρίζεται, η κίνηση δείχνει πως ο υποψήφιος θέλει όντως τη δουλειά, τον ενδιαφέρει τόσο ώστε να μπει στον κόπο να ευχαριστήσει.

Και, κυρίως, παρέχει μερικές ακόμα χρήσιμες πληροφορίες για τον χαρακτήρα του, δείχνοντας πως είναι πρόθυμος, οργανωμένος και με καλούς τρόπους, υλικά που αποζητά κάθε εταιρία εκεί έξω…