Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Θανάσης Λιακόπουλος: Ο Σύριζα, ο κ. Γιαννούλης και η στοχοποίησή μου λόγω των θέσεων για τη Μακεδονία μας



Με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι χθες στην Κατερίνη ο κ. Χρήστος Γιαννούλης, υποψήφιος περιφερειάρχης με το χρίσμα του Σύριζα, με στοχοποίησε προσωπικά τόσο εμένα όσο και 2 υποψηφίους του δημοτικού μας συνδυασμού και μας επιτέθηκε. Η επίθεση έγινε μπροστά σε μέλη του Σύριζα που είναι υποψήφιοι με τον δημοτικό συνδυασμό του κ. Νταντάμη, οι οποίοι δεν βρήκαν κάτι το μεμπτό. Στα λόγια του... 




κ. Γιαννούλη εντόπισα πολλές ανακρίβειες και προσπάθειες να παρουσιάσει τη διαμαρτυρία των κατοίκων της Κατερίνης για την απαράδεκτη συμφωνία των Πρεσπών ως κάτι το παράνομο. Φυσικά και είμαστε ενάντια σε κάθε μορφή βίας, αλλά από την άλλη πλευρά μία ειρηνική διαμαρτυρία είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη.

Από ότι καταλαβαίνω, για τον Σύριζα και τον κ. Γιαννούλη σε αυτές τις εκλογές το πρόβλημα είναι προσωπικά ο υποφαινόμενος αλλά και ο συνδυασμός μας. Ίσως γιατί εμείς έχουμε την πιο ξεκάθαρη θέση, γιατί επιμένουμε να κρατήσουμε ζωντανή την αλήθεια για τη Μακεδονία μας. Φαίνεται πως τους ενοχλεί το ότι ως νέα δημοτική αρχή θα εκτυπώσουμε βιβλίο με την ιστορία του Μακεδονικού Αγώνα και θα το μοιράσουμε στα σχολεία μας, ή η μετονομασία της οδού Θεσσαλονίκης σε Παύλου Μελά και η τοποθέτηση ανδριάντα του Μακεδονομάχου μας στην είσοδο της πόλης.

Όσο και να ενοχλείται ο Σύριζα από τις θέσεις μας για τη Μακεδονία, εμείς δεν πρόκειται να σταματήσουμε να παρουσιάζουμε τις προτάσεις μας και να επιμένουμε στη γνώμη μας, πως η συμφωνία των Πρεσπών είναι λανθασμένη και καταστροφική. Κρίμα που στο θέμα αυτό δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε μεταξύ μας όλοι οι δημοτικοί συνδυασμοί και κάποιοι στηρίζουν έμπρακτα τις αποφάσεις της Κυβέρνησης.

Ο κ. Γιαννούλης, υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης το 2014 και απών από την επομένη των εκλογών, έδωσε σε όλους τους δημότες της Κατερίνης διαπιστευτήρια συνέπειας απέναντί τους. Δικαίωμά του να ενοχλείται για τις ειρηνικές μας διαμαρτυρίες, ίσως είναι αποκομμένος από την πραγματικότητα που ζούμε όλοι εμείς οι πολίτες αυτού του τόπου. Στις 26 Μαϊου θα πάρει την απάντησή του για το κατά πόσο οι πολίτες της Πιερίας συμφωνούν με τις ακραίες και διχαστικές θέσεις του.

Εμείς, ο δημοτικός συνδυασμός «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα» θα συνεχίσουμε να ασχολούμαστε αποκλειστικά με τον Δήμο μας και τα προβλήματά του, κρατώντας πάντα ζωντανή την εθνική μας συνείδηση. Δεν αρέσουμε στον κ. Γιαννούλη. Δεν πειράζει. Προτιμάμε την πλειοψηφία των δημοτών μας, που έχει τις ίδιες απόψεις με τις δικές μας. Μαζί τους θα δουλέψουμε και θα τα καταφέρουμε.

Θανάσης Γ. Λιακόπουλος
Υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης
Δημοτικός Συνδυασμός
«Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα»