Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Ρένα Παγκράτη: Η καριέρα, η ζωή και το άδοξο τέλος – Αυτοκτόνησε σαν σήμερα 21 χρόνια πριν


Η Ρένα Παγκράτη έδωσε τέλος στη ζωή της σαν σήμερα πριν από 21 χρόνια. Ήταν μόλις 49 ετών. Την βρήκε νεκρή στο διαμέρισμά της, η αδελφή της. Η Ρένα αυτοκτόνησε παίρνοντας πληθώρα φαρμάκων… 

 
 
 
 
 
Δίπλα στο άψυχο κορμί της, βρέθηκε ένα σημείωμα το οποίο έδειχνε όχι μόνο την απελπισία της αλλά και την απέραντη μοναξιά της. Και ανέφερε πώς εκτός από πολύ λίγους συναδέλφους της, κανένας άλλος δεν θέλησε να την προσλάβει τον τελευταίο καιρό…

Η Ρένα Παγκράτη έγινε ιδιαίτερα γνωστή από τη μεγάλη επιτυχία του ρόλου της στο σήριαλ » ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ». Την ανακάλυψε ο Γιάννης Δαλιανίδης και της έδωσε το ρόλο της χίπισσας όταν ακόμα συμμετείχε στο συγκρότημα Νοστράδαμος.Γεννήθηκε το 1949 στη Δάφνη και σπούδασε στη δραματική σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη.Η καριέρα της στην τηλεόραση ξεκίνησε το 1967 στην ΥΕΝΕΔ στην εκπομπή της Θείας Λένας στον ρόλο της Γαρουφαλίτσας

Αργότερα συμμετείχε σε πολλές ταινίες στο πλευρό του Στάθη Ψάλτη



Κάποια στιγμή σταμάτησε να χτυπάει το τηλέφωνο για ρόλους τόσο στο θέατρο όσο και στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο, κάτι που την οδήγησε στην οικονομική ανέχεια αλλά και στην απόλυτη θλίψη και μελαγχολία… Ο Στάθης Ψάλτης μιλώντας για την αυτοκτονία της ειπε στην εκπομπή «Τα καρντάσιας» Δεν θέλω να αναφερθώ εκεί, γιατί θα κατηγορηθώ, όπως έχω κατηγορηθεί. Είχα πει κάποιες αλήθειες που μου της είχε πει η ίδια η Παγκράτη στο τηλέφωνο μια μέρα προτού αυτοκτονήσει», και κατόπιν συμπλήρωσε: «Την βοήθησα, ήθελα να την βοηθήσω πάρα πολύ. Το πόρισμα δεν το γνωρίζω. Γνωρίζω, απ’ ότι έμαθα, ότι πνίγηκε μέσα στη μπανιέρα. Τώρα, πώς πνίγηκε και γιατί, δεν το γνωρίζω».







Στη σελίδα που έφτιαξε η οικογένειά της στο facebook, διαβάζουμε: «Σαν σήμερα πριν από ακριβώς 20 χρόνια έφυγε η πολυαγαπημένη Ρένα Παγκράτη. Σπουδαία ηθοποιός και τραγουδίστρια μα και ένα υπέροχο και ευαίσθητο πλάσμα. Ο ρόλος που την έκανε διάσημη και τόσο αγαπητή στους Ελληνες ήταν αυτός της Κάθριν από το Λούνα Παρκ του Γιάννη Δαλιανίδη που παιζόταν από την ΕΡΤ κάθε Πέμπτη από το 1974 μέχρι και τα μέσα του 1981. Το θρυλικό Λούνα Παρκ που δυστυχώς η ΕΡΤ τότε δεν φρόντισε να φυλάξει για να το δουν και οι επόμενες γενιές και έτσι το έσβησε όλο… Το απόσπασμα που ακολουθεί είναι από το 1981 και την σειρά του Γιάννη Δαλιανίδη «Τ’ Ανάποδα» που ήταν μία προσπάθεια να συνεχιστεί το Λούνα Παρκ με τον κυρ Γιώργη, την Ουρανία και την Κάθριν, την οποία όμως ακύρωσε η νέα διοίκηση της ΕΡΤ μόλις ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ και έτσι διεκόπη πριν ακόμα αρχίσει. Ευτυχώς κάποια κομμάτια γλύτωσαν από την μανία του σβησίματος που είχε πιάσει την ΕΡΤ μεταξύ 1982-1986»

Η Καίτη Φίνου είχε πει για την αυτοκτονία της Ρένας Παγκράτη στην εφημερίδα Freddo το 2016: Με τη Ρένα κάναμε παρέα. Οι παρέες και οι φιλίες στο θέατρο διαρκούν όσο η σεζόν και τα γυρίσματα της ταινίας. Ίσως όμως με τη Ρένα κάναμε περισσότερη παρέα από όσο διαρκούν συνήθως οι ταινίες. Γιατί ήταν και ο Στάθης τότε που ήμασταν ζευγάρι και η Ρένα είχε μια σχέση τότε. Ο θάνατός της δεν με επηρέασε καθόλου, γιατί πιστεύω ότι κάθε άνθρωπος όσα προβλήματα και να έχει, πρέπει και οφείλει να τα ξεπερνάει. Η Ρένα, λοιπόν, αν αυτοκτόνησε εν πλήρει συνειδήσει, το έκανε για την αχαριστία και την απληστία των ανθρώπων. Η Ρένα δεν αυτοκτόνησε λόγω οικονομικού προβλήματος, αλλά επειδή δεν είχε εργασία στο θέατρο, που ήταν η μεγάλη της αγάπη.



Η Ρένα με τους συναδέλφους της από τις ταινίες που πρωταγωνίστησε τη δεκαετία του ΄80. Aκολούθησαν αρκετές βιντεοταινίες με τελευταία αυτή του 1989 με τίτλο «Η Μαντόνα από την Δραπετσώνα»



Η δεκαετία του ΄90 ξεκίνησε δύσκολα για τη Ρένα Παγκράτη. Κυκλοφόρησε ένα τραγούδι το οποίο δεν είχε επιτυχία και έκανε μια guest εμφάνιση στη Λάμψη του Νίκου Φώσκολου… Προφανώς η προσωπική αλλά και επαγγελματική μοναξιά που βίωσε ήταν πολύ βαριά για τη Ρένα Παγκράτη

Πηγή: tlife.gr
γράφει ο Γεώργιος Μανωλόπουλος «Υγιείς οικογένειες είναι πιο σημαντικές από μια οικονομική ανάπτυξη που μετριέται μόνο με αριθμούς σε λογιστικά βιβλία» δήλωσε η Ουγγρική κυβέρνηση με την ευκαιρία κατάθεσης του νέου προϋπολογισμού. Του «προϋπολογισμού των οικογενειών» όπως τον ονόμασαν, με έμφαση στην ενίσχυση της οικογένειας και την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος. Η κυβέρνηση του Όρμπαν εισήγαγε τα μέτρα στις 5 Ιουνίου, τα οποία από το 2020 θα χρηματοδοτήσουν το νέο «Σχέδιο Οικογενειακής Προστασίας». Πρόκειται για αύξηση 700 εκατομμυρίων ευρώ, φτάνοντας το ποσό των 4 δισεκατομμυρίων ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό, που προορίζονται για ενίσχυση των Ουγγρικών οικογενειών. Ο προϋπολογισμός περιλαμβάνει νόμο που θα απαλλάσσει μητέρες τεσσάρων και παραπάνω παιδιών, από φόρο εισοδήματος εφ’ όρου ζωής. Νόμο που θα χορηγεί άτοκο δάνειο 31 χιλιάδων ευρώ σε γυναίκες κάτω των 40 που παντρεύονται και το οποίο θα χαρίζεται σταδιακά με την απόκτηση παιδιών. Χρήματα για την αγορά μεγάλου οικογενειακού αυτοκινήτου. Επίδομα κατοικίας. Πλήρη κάλυψη των αναγκών σε παιδικούς σταθμούς. Επίδομα για παππούδες και γιαγιάδες που προσέχουν εγγόνια στο σπίτι κλπ. Απελπιστική κάθε σύγκριση με τη δική μας ψηφοθηρική επιδοματική πολιτική. Ούγγρος κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι υπάρχει ξεκάθαρη διαφορά ανάμεσα στην Ουγγρική πολιτική και τη πολιτική άλλων Ευρωπαϊκών κρατών που προτιμούν να εισάγουν κόσμο. «Η Ευρώπη βρίσκεται σε σταυροδρόμι. Η Δυτική Ευρώπη προσπαθεί να λύσει το δημογραφικό πρόβλημα αναζητώντας εύκολες λύσεις οι οποίες όμως θα έχουν καταστροφικές συνέπειες μακροπρόθεσμα. Η Ουγγαρία έχει μακροπρόθεσμο σχέδιο και προτίμησε τον πιο δύσκολο δρόμο, με τον οποίο όμως η Ευρώπη θα μπορούσε να γίνει μια οικονομικά δυνατή και αναζωογονημένη ήπειρος». Εξήγησε επίσης ότι η Ουγγαρία θέτει ως υψηλότερη προτεραιότητα την οικογένεια, απ’ ότι την οικονομική ανάπτυξη προς χάριν της οικονομικής ανάπτυξης και αυτό αντανακλάται στο υψηλό ποσοστό του προϋπολογισμού που είναι αφιερωμένο στην ενίσχυση της οικογένειας σε σχέση με το ΑΕΠ. Υψηλότερο από κάθε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα, ακόμα και πριν την τελευταία αυτή αύξηση. Δήλωσε επίσης ότι η Ουγγαρία προσπαθεί να πείσει τα άλλα Ευρωπαϊκά κράτη για τα πλεονεκτήματα μιας οικογενειακής πολιτικής και ότι «η εχθρότητα στα κίνητρα ενίσχυσης της μητρότητας πηγάζει από το γεγονός ότι αυτοί που θέλουν να λύσουν τα δημογραφικά προβλήματα της Ευρώπης μέσω της μετανάστευσης, απεχθάνονται την πολιτική ενίσχυσης της οικογένειας. Το αντίστροφο επίσης ισχύει. Εμείς που θέλουμε να λύσουμε τα προβλήματα της Ευρώπης και της χώρας μας μέσω της ενίσχυσης της οικογένειας, απεχθανόμαστε τη μετανάστευση». «Στόχος μας είναι να σταματήσουμε τη φθίνουσα δημογραφική πορεία της Ουγγαρίας. Δε χρειαζόμαστε αριθμούς, αλλά παιδιά Ούγγρων. Δε προσπαθούμε να διατηρήσουμε ένα οικονομικό σύστημα, αλλά την Ουγγαρία, το Ουγγρικό έθνος και την Ουγγρική ιστορία. Θέλουμε να ενθαρρύνουμε τη συνέχιση των ουγγρικών οικογενειών για τις επόμενες γενεές». Σ...

Διαβάστε περισσότερα www.elkosmos.gr/pos-o-ormpan-prostateyei-tin-oikogene/ © www.elkosmos.gr