Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Τρόποι για να αντιμετωπίσετε την ζέστη χωρίς air condition


Το καλοκαίρι έφτασε και η ζέστη έχει εισχωρήσει στα σπίτια μας, κάνοντάς μας να υποφέρουμε από αυτή. Όσοι έχουν air condition είναι από τους τυχερούς. Για τους υπόλοιπους έχω κάποιες λύσεις για να σωθείτε από αυτήν την κατάσταση.

Αν και... 

υπάρχουν πολλά μέσα που μπορούν να σας ανακουφίσουν, όπως το κλιματιστικό ή ο ανεμιστήρας δεν απολαμβάνουν όλοι την πολυτέλειά τους. Με ποιους άλλους τρόπους λοιπόν μπορείτε να δροσιστείτε;

Αγοράστε φυτά για το σπίτι

Τα φυτά που είναι εσωτερικού χώρου μπορούν να βελτιώσουν την διάθεσή σας, να καθαρίσουν τον αέρα του δωματίου και να δώσουν μία αίσθηση δροσιάς σε αυτόν. Απελευθερώνουν υγρασία και με αυτόν τον τρόπο μπορούν να ρυθμίσουν την θερμοκρασία του χώρου, κάνοντάς σας να νιώθετε πιο άνετα.

Επενδύστε σε καλές κουρτίνες

Αποκτήστε μονωτικές κουρτίνες και κρατήστε τις κλειστές κατά τη διάρκεια της μέρας. Θέλετε να αποφύγετε τον ήλιο όσο περισσότερο γίνεται προκειμένου να μην ζεστάνει το σπίτι και αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος.

Βάλτε πλυντήριο και απλώστε τα ρούχα την νύχτα

Το πλυντήριο και γενικά τα ρούχα όταν στεγνώνουν απελευθερώνουν θερμότητα, που ζεσταίνει το σπίτι. Αυτό είναι μία πολύ καλή λύση για τον χειμώνα. Το καλοκαίρι, όμως, θέλουμε να κρατήσουμε το σπίτι όσο πιο δροσερό γίνεται. Αν το να απλώσετε τα ρούχα έξω για να στεγνώσουν δεν είναι μία επιλογή για εσάς, επιλέξτε να βάλετε πλυντήριο την νύχτα. Με αυτόν τον τρόπο απλώνετε τα ρούχα μέσα στη νύχτα και μπορείτε να αφήσετε τα παράθυρα ανοιχτά για να εξισορροπήσουν την θερμοκρασία του σπιτιού.

Πιείτε κρύο τσάι και νερό

Εκτός από το σπίτι, θα πρέπει και οι ίδιοι να διατηρήσετε μία καλή θερμοκρασία. Για αυτό πιείτε κρύο τσάι. Ειδικότερα, το τσάι μέντας έχει την ιδιότητα λόγω των συστατικών που περιέχει να σας κάνει να αισθάνεστε δροσεροί. Επίσης, θα πρέπει να προφυλάξετε τον εαυτό σας από την αφυδάτωση, για αυτό μην παραλείπετε να πίνετε νερό.

Αγοράστε ένα gadget για το κινητό σας

Αντί να κυκλοφορείτε παντού με τα μικρά ανεμιστηράκια που χρειάζονται μπαταρίες για να λειτουργήσουν, αγοράστε το ανεμιστηράκι σας και συνδέστε το στο κινητό σας. Έτσι μπορείτε να δροσίζεστε όλη μέρα.

Φάτε φρούτα πλούσια σε νερό

Τα καρπούζια και τα πεπόνια, είναι άκρως καλοκαιρινά φρούτα. Εκτός αυτού περιέχουν πολύ νερό και μπορούν να σας ενυδατώσουν. Τα αγγούρια είναι επίσης πολύ καλή λύση, τα οποία μπορείτε να βάλετε στο πρόσωπό σας για έξτρα κρύο.

Κάντε συχνά μπάνιο

Απολαύστε ένα μπανάκι με κρύο νερό για να δροσιστείτε. Ακόμα καλύτερα κάντε την μπανιέρα σας πισίνα και βουτήξτε μέσα. Για έξτρα κρύο μπορείτε να προσθέσετε παγάκια. Το θετικό είναι ότι το κρύο νερό συσφίγγει το δέρμα.

Ψεκάστε το πρόσωπό σας με δροσερά spray

Χρησιμοποιήστε ένα spray, όπου και εάν βρίσκεστε. Στο σπίτι, στο γραφείο ή στην παραλία είναι η πιο γρήγορη λύση για μία αίσθηση δροσιάς αυτούς τους μήνες.

ΠΗΓΗ