Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Ζωντανά από τα μέλη του Ερυθρού Σταυρού Κατερίνης μια "υποδειγματική διάσωση" - ΒΙΝΤΕΟ

 
 
Στα πλαίσια της εκδήλωσης του Πολιτιστικού Συλλόγου Σ.Ε.Δ.ΑΠ. Κατερίνης, με τίτλο του "Χρόνου τα γυρίσματα" που πραγματοποιήθηκε στις 14 Ιουνίου 2019 στο ανοιχτό θέατρο του Δημοτικού πάρκου Κατερίνης, είχαμε τη δυνατότητα παιδιά και ενήλικες, να δούμε ζωντανά από τα μέλη του Ερυθρού Σταυρού Κατερίνης μια "υποδειγματική διάσωση", μέσω... 

 
 
 
της παροχής πρώτων βοηθειών και χρήσης απινιδωτή, με τη βοήθεια του κ. Δημήτρη Κατιρτζή, σ' έναν εκ των θεατρικών ηρώων της παράστασης.

Συγκεκριμένα η Σ.Ε.Δ.ΑΠ. Κατερίνης εισήγαγε τεχνηέντως στο σενάριο της εκδήλωσης, την ανάγκη παροχής πρώτων βοηθειών σ' έναν εκ των ηρώων του, με απώτερο σκοπό την ανάδειξη και προβολή του εθελοντικού λειτουργήματος της διάσωσης της ανθρώπινης ζωής, που επιτελείται από τον Ερυθρό Σταυρό και το τοπικό τμήμα Κατερίνης.

Παράλληλα, τα μέλη της Σ.Ε.Δ.ΑΠ. Κατερίνης προσδοκούμε τόσο τα νέα παιδιά του Συλλόγου μας με τις οικογένειες τους, όσο και τα ενήλικα μέλη μας, να ευαισθητοποιηθούμε σχετικά με την αναγκαιότητα της γνώσεως παροχής Πρώτων Βοηθειών στους συνανθρώπους μας.
Προς την κατεύθυνση αυτή, στο τέλος της εκδήλωσης ανακοινώθηκε από την Πρόεδρο του Συλλόγου μας κα. Μπιλιαδέρη Μαρία, η οργάνωση σεμιναρίου Α΄ Βοηθειών στο Σύλλογο μας το Φθινόπωρο.