Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

Παράκληση για τους υποψηφίους των πανελληνίων εξετάσεων στην Κατερίνη


Στον κατάμεστο από μαθητές της Γ΄ Λυκείου, Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης, τελέστηκε το βράδυ της Τρίτης 4 Ιουνίου, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο, η ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως, για τον φωτισμό και την επιτυχία τους στις προσεχείς πανελλαδικές εξετάσεις

Στο... 

 
 
 
τέλος της ακολουθίας, κατά τη διάρκεια της οποίας έψαλλαν κατανυκτικά μαθητές του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, υπό τη διεύθυνση του κ. Λάζαρου Τζορμπατζίδη, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος μίλησε πατρικά στους μαθητές ενθαρρύνοντάς τους στον αγώνα που δίνουν, για τον οποίο και ευχήθηκε καλή επιτυχία, αλλά και τονίζοντας ταυτόχρονα ότι πάνω από τις γνώσεις είναι η καλλιέργεια σωστού χαρακτήρα, διότι αυτό είναι που δίνει τελικά αξία στον κάθε άνθρωπο. Τους κάλεσε μάλιστα να μιμηθούν την πολιούχο Αγία Αικατερίνη, ενώπιον του Ιερού Λειψάνου και της Εικόνος της οποίας τελέστηκε η Παράκληση, ο οποία αν και ήταν γνώστης σχεδόν όλων των επιστημών της εποχής της, ήταν ταπεινή και είχε απόλυτη πίστη και εμπιστοσύνη στον Ιησού Χριστό.

 
 
Μετά το πέρας της Παρακλήσεως, ο Σεβασμιώτατος έδωσε σε όλους τους μαθητές ως ευλογία ένα εικόνισμα και στυλό, ενώ οι ιερείς τους έχριαν με έλαιο από την κανδήλα της Αγίας Αικατερίνης.
 
 
Παρόμοιες λατρευτικές εκδηλώσεις για τους μαθητές έγιναν και σε άλλες περιφερειακές ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως.