Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Ένα κάστρο στην «καρδιά» της Νέας Υόρκης



Σύντομα κάτοικοι και επισκέπτες της Νέας Υόρκης θα μπορούν να περάσουν τον χρόνο τους σε ένα κάστρο χωρίς να χρειαστεί να εγκαταλείψουν την αμερικανική μεγαλούπολη.

Ο ... 

 
 
 
 
 
 
περί ου ο λόγος είναι το κάστρο Μπελβεντέρε στο Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης, το οποίο (σ.σ. κάστρο) ανοίγει και πάλι την Παρασκευή, 28 Ιουνίου.

Ο Φορέας Διαχείρισης του Σέντραλ Παρκ ανοίγει ξανά το φημισμένο Κάστρο Μπελβεντέρε μετά από μία μακρά περίοδο αποκατάστασης, αναφέρει η Curbed NY.

Το κάστρο χτίστηκε αρχικά το 1858 και λειτούργησε για διάφορους σκοπούς, ήταν το παρατηρητήριο για ολόκληρο το πάρκο, σταθμός της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ.

Από τη δεκαετία του 1960 έως τη δεκαετία του 1980, ωστόσο, το κάστρο αφέθηκε στην παρακμή.

Κάστρο 21ου αιώνα

Άνοιξε ξανά ως Κέντρο Επισκεπτών του Σέντραλ Παρκ στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και λειτουργούσε, με κάποιες μικρές ανακαινίσεις, ως το 2010.

Τον Φεβρουάριο του 2018, έκλεισε επισήμως από τον Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου για ανακαίνιση κόστους 12 εκατομμυρίων δολαρίων και διάρκειας 15 μηνών, που χρηματοδοτήθηκε από το The Thompson Family Foundation.

Μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές, σύμφωνα με το Curbed NY, είναι η αντικατάσταση των παραθύρων και των θυρών από υαλοπίνακες για να δημιουργείται η αίσθηση ότι το κάστρο είναι ανοιχτό, όπως ήθελαν οι αρχιτέκτονές του.

Το σχέδιο για το κάστρο Μπελβεντέρε, ήταν να επιστρέψει στην αρχική του αίγλη και καθαρίστηκαν και επανατοποθετήθηκαν οι πέτρες του, τα ξύλινα περίπτερα και ένα διακοσμητικός ξύλινος πύργος στη βορειοδυτική γωνία του χτίσματος, σύμφωνα με τον Φορέα.

Επιπλέον, έχουν αντικατασταθεί οι βεράντες, έχουν εκσυγχρονιστεί τα μηχανικά συστήματα και έχει βελτιωθεί ο εξωτερικός και εσωτερικός φωτισμός.

Μετά την ανακαίνιση το κάστρο συναντά τον 21ο αιώνα, καθώς διαθέτει πλέον γεωθερμικό σύστημα μηδενικών εκπομπών για ψύξη και θέρμανση.

Το κτίριο σχεδιάστηκε από τα ίδια δημιουργικά πνεύματα πίσω από το ίδιο το πάρκο, τους Fredrick Law Olmsted και Calvert Vaux, που οραματίστηκαν μια κομψή υπαίθρια πλατφόρμα για να ατενίζουν το πάρκο τους.

Πηγή: www.newsit.gr