Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

Η θάλασσα στην πόρτα σου: Το εναλλακτικό νησί χωρίς αμάξια και παραλίες που θα λατρέψεις


 Πρέπει να το ανακαλύψεις- κι αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά οι ειδήμονες…
Κι αν το κάνει, θα είναι για τους λάθος λόγους, μιας και, κατά πάσα πιθανότητα, θ’ αποτελεί μέρος συζήτησης... 

του τουρκικού «βλακώδους» επεκτατισμού ή θα το έχει επισκεφτεί κάποιος πρωθυπουργός για συμβολικούς λόγους πολιτικής σκοπιμότητας.

Κακώς. Για την ακρίβεια, κάκιστα. Βλέπεις, στο συγκεκριμένο νησάκι υπάρχει το ερειπωμένο- μα «αθεράπευτα» μαγευτικό- μεσαιωνικό κάστρο των Ιπποτών, το εκθαμβωτικό Γαλάζιο Σπήλαιο στο οποίο μπορείς να φτάσεις μόνο με το καΐκι, το Παλαιόκαστρο, μαγευτικές γαλάζιες παραλίες που φορούν τον άυλο μανδύα του υγρού ονείρου, καθώς και υπέροχα, πολύχρωμα σπιτάκια που μπορούν να σου πάρουν το μυαλό και θ’ αρνηθούν να στο φέρουν πίσω γι’ αρκετό καιρό.

Όλα τα παραπάνω, λοιπόν, ήταν ο λόγος που το σπουδαίο National Geographic αποθέωσε το Καστελόριζο και το συμπεριέλαβε στους 8 «κρυμμένους» θησαυρούς της Ευρώπης, προτρέποντας τους εκατομμύρια αναγνώστες του να… ετοιμάσουν βαλίτσες και να το επισκεφτούν το φετινό καλοκαίρι.

Το NG σε πρόσφατο, εκτενές άρθρο του παρουσίασε οκτώ «εναλλακτικούς» προορισμούς για τους τουρίστες του 2019, κατατάσσοντας το ακριτικό νησί των Δωδεκανήσων στην 3η θέση των κορυφαίων «άγνωστων» προορισμών της Γηραιάς Ηπείρου, πίσω από το Λόπουντ της Κροατίας και το Πίκο στις Αζόρες της Πορτογαλίας.

Πέραν των… προφανών αιτιών για τους οποίους εξυμνήθηκε το Καστελόριζο από το δημοφιλές περιοδικό, στο κείμενό του διαβάζουμε πως ένας από τους βασικούς λόγους για να το επισκεφτεί κανείς είναι το γεγονός πως- εν αντιθέσει με τα περισσότερα ελληνικά νησιά ή, τουλάχιστον, τα πιο δημοφιλή εξ αυτών- δεν κατακλύζεται από μαζικό τουρισμό ακόμα και την high season, συνδυάζοντας ιδεατά κατ’ αυτόν τον τρόπο την πρωτοφανή ομορφιά με την «πολυπόθητη» ηρεμία.

Αν, λοιπόν, είστε από αυτούς που θα μπορούσαν κάλλιστα να ονομάζονται «Θωμάς» στο επίθετο και «Άπιστος» στο όνομα και δεν σας αρκεί η επιχειρηματολογία που ανέπτυξε το National Geographic για τον αυθεντικό χαρακτήρα του γαλανόλευκου νησιού, τότε απλά εμπιστευτείτε τους (οσονούπω «αιχμαλωτισμένους») αμφιβληστροειδείς σας.

Στην παρακάτω media gallery θα δείτε 15 ξεκάθαρους λόγους για να περάσετε μια βόλτα από το (σκάρτο 500 μόνιμων κατοίκων) Καστελόριζο!

Είναι ιδέα μας ή έχετε αρχίσει ήδη να κάνετε αναζητήσεις του στυλ «Καστελόριζο διαμονή»;