Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

Σχοινάρια: Η παραλία που πρέπει να επισκεφτείς, αν βρίσκεσαι στην Κρήτη - ΦΩΤΟ


Τα πεντακάθαρα, γαλαζοπράσινα νερά, είναι αυτό που κερδίζει κάποιον όταν επισκέπτεται τα Σχοινάρια. Πρόκειται... 

 
 
 
 
για μια παραλία με ένα κόλπο και δροσερά νερά που επιλέγει συγκεκριμένος αριθμός ανθρώπων για ένα ήρεμο και αρκετά απολαυστικό μπάνιο στη θάλασσα.


Η παραλία έχει λίγο κόσμο για το λόγο ότι για τους περισσότερους είναι σχετικά άγνωστη, κυρίως για τους επισκέπτες, όμως για όσους ξέρουν και την προτιμούν, αποτελεί έναν επίγειο παράδεισο!

Βρίσκεται 33 χλμ. νότια του Ρεθύμνου και 3χλμ νότια του χωριού Λευκόγεια που ανήκουν στην ευρύτερη περιοχή του Πλακιά. Ξεκινάει κάποιος τη διαδρομή από Ρέθυμνο με κατεύθυνση Λευκόγεια-Πλακιάς και πριν ακόμα βγούμε από το χωριό συναντάμε μια ταμπέλα που γράφει Σχοινάρια. Λίγο μετά ο δρόμος ξεκινάει να είναι κατηγορικός, ενώ αν φτάσετε ώρες σε αυξημένη κίνηση, καλό είναι να γνωρίζεται ότι ο δρόμος καταλήγει να είναι μονόδρομος από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, έτσι χρειάζεται μια προσοχή.

Η αγαπημένη παραλία των Ρεθυμνιωτών που ξέρουν που να πάνε για να κάνουν ένα μπάνιο στη θάλασσα θα σας αποζημιώσει τη στιγμή που θα δοκιμάσετε τα νερά.

Ωστόσο, ένα ακόμα θετικό είναι ότι η άμμος είναι ουσιαστικά ένα πολύ ψιλό «γκριζομπέζ» πετραδάκι με αποτέλεσμα να μην κολλάει στο σώμα. Το δυτικό μέρος της παραλίας είναι αμμώδες, ενώ παράλληλα η φύση δείχνει να οργιάζει εντός και εκτός της παραλίας, αφού μικρές λίμνες με νερό από πηγές σχηματίζονται σε μικρές συστάδες από βλάστηση που θυμίζει τροπικό τοπίο έξω στην παραλία.

Οι ντόπιοι αναφέρουν, ότι η φύση είναι πολύ πλούσια και εντός της θάλασσας, μάλιστα ο βραχώδης βυθός που υπάρχει στα Σχοινάρια είναι από τους πλουσιότερους στο νησί σε θαλάσσια ζωή. Αυτό που μπορεί να ευχαριστήσει μικρούς και μεγάλους είναι η εντυπωσιακή διαύγεια του νερού που η οριζόντια ορατότητα ξεπερνάει τα 40 μ.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι δύτες επισκέπτονται αρκετά συχνά τη συγκεκριμένη παραλία και περιεργάζονται το βυθό.



Σε κάθε περίπτωση η εμπειρία μιας βουτιάς στα Σχοινάρια είναι ανεπανάληπτη και τη συστήνω ανεπιφύλακτα!

Πηγή: www.newsone.gr