Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ - ΝΤΑΝΤΑΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Χαιρόμαστε που επιβεβαιώνονται πλήρως από την Οικονομική υπηρεσία του Δήμου Κατερίνης τα οικονομικά στοιχεία που δώσαμε στη δημοσιότητα προ ημερών.

Αναφέραμε και στην πρώτη ενημέρωση πως το ταμειακό υπόλοιπο των 9,5 εκ. ευρώ περίπου είναι δεσμευμένο για απαιτήσεις από χρεώστες, δάνεια δήμου και ΔΕΥΑΚ, φόρους, τέλη και προμηθευτές όπως ακριβώς αναγράφονται και στην ενημέρωση της Οικονομικής Υπηρεσίας.

Επιπλέον ...




αναφέραμε με σαφήνεια πως 1,5 εκ. ευρώ αφορά τις ανάγκες μισθοδοσίας των εργαζομένων του δήμου.

Η απερχόμενη δημοτική αρχή και ο απερχόμενος δήμαρχος Σάββας Χιονίδης, θέτει σε αμφισβήτηση τις υπηρεσίες του;

Εκτός αν στόχος του είναι μόνον να τις εκθέσει, ζητώντας από τον προϊστάμενο της Οικονομικής Υπηρεσίας να στείλει «απάντηση» με πίνακες οικονομικών στοιχείων που επιχειρούν να παρουσιάσουν διαφορετική εικόνα και δεν αναλύουν πως το ταμειακό υπόλοιπο είναι ουσιαστικά δεσμευμένο από τις οφειλές και τις υποχρεώσεις του δήμου. Κάτι που ανέφερε με σαφήνεια ο προϊστάμενος της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου στην πρώτη ενημερωτική συνάντηση που είχαμε.

Δεν γνωρίζει προφανώς ο κ. Χιονίδης, πως τα στοιχεία που παρουσιάσαμε μας τα έδωσε ο ίδιος προϊστάμενος, ο οποίος μάλιστα μας ενημέρωσε πως για να μπορέσει ο δήμος να ανταποκριθεί στις ανάγκες του θα πρέπει να επιβληθεί αύξηση δημοτικών τελών ύψους 30%.

Τα ζητήματα που τίθενται είναι αμιγώς πολιτικά και ουδόλως λογιστικά. Αν θέλει μπορούμε να αντιπαρατεθούμε δημόσια και να μας εκθέσει αναλυτικά την οικονομική κατάσταση που αφήνει η 12χρονη θητεία του.

Να έρθουν στο φως όλα και να ενημερωθεί επιτέλους κάθε δημότης για τη διαχείριση των χρημάτων του δήμου Κατερίνης.


ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ

ΕΚΚΙΝΗΣΗ                                                                          ΑΝΑΝΕΩΣΗ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ                                   ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΝΤΑΜΗΣ