Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

Δήλωση Σάββα Χιονίδη



Κατερίνη 31 Αυγούστου 2019

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ” κ. Σάββας Χιονίδης σχετικά με την Ορκωμοσία του Δήμαρχου, των Δημοτικών συμβούλων και των Τοπικών Συμβούλων της περιόδου 2019-2023 προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Αγαπητοί μου συνδημότες και συνδημότισσες, Πολίτες του Δήμου Κατερίνης.

Σήμερα 31η Αυγούστου 2019 ολοκληρώνεται η 12ετή μου θητεία στη θέση και την ευθύνη του Δήμαρχου Κατερίνης. Είναι για εμένα μια ημέρα...




γεμάτη χαρά και περηφάνια. Κρατώ στην καρδιά μου και στην ψυχή μου τις ημέρες 12 χρόνων γεμάτων από συναισθήματα και δουλειά για τους συμπολίτες μου. Σας χρωστώ ευγνωμοσύνη για την ευκαιρία που μου δώσατε 12 χρόνια να σας εκπροσωπώ ως Δήμαρχος Κατερίνης και να δουλεύω καθημερινά για το κοινό καλό.

Είμαι περήφανος όπως και εσείς γιατί ο Δήμος Κατερίνης συναγωνίζεται σήμερα ευρωπαϊκές πόλεις σε ποιότητα ζωής και αποτελεσματικότητα, γιατί είναι παράδειγμα καινοτομίας και απόδοσης. Το επίπεδο διαβίωσης στην Κατερίνη και τα χωριά μας είναι ποιοτικό και από τα υψηλότερα στη χώρα. Ζούμε σε έναν Δήμο Πρωταγωνιστή στη Μακεδονία και στην χώρα.

Σήμερα την σκυτάλη στο Δήμο Κατερίνης αναλαμβάνει ο νέος Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος. Τον καλωσορίζω και τον διαβεβαιώνω ότι έχει τις ευχές όλων μας για μια δημιουργική θητεία με καλή και χρηστή διακυβέρνηση. Αλλά πέραν από τις ευχές μας το σημαντικό είναι ότι έχει εξασφαλισμένες τις προϋποθέσεις και τις ευκαιρίες για να πετύχει.

Γιατί όλοι θα του προσφέρουμε αμέριστη συμπαράσταση για να αξιοποιήσει ότι παραλαμβάνει, να διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού την ποιότητα ζωής που απολαμβάνουμε όλοι οι πολίτες στο Δήμο Κατερίνης και κυρίως να αξιοποιήσει τα προικιά που του παραδίδουμε μαζί με τις ευχές μας.

Γιατί αναλαμβάνει έναν Δήμο που από τις εθνικές και ευρωπαϊκές αρχές θεωρείται από τους πλέον οργανωμένους, βιώσιμους και καινοτόμους δήμους της χώρας.

Γιατί παραλαμβάνει έναν Δήμο που κατά γενική ομολογία προσφέρει ένα πλήθος ποιοτικών υπηρεσιών στους πολίτες του, καθημερινά και απρόσκοπτα.

Γιατί όλοι στο δημοτικό συμβούλιο θα του παρέχουμε και περίοδο χάριτος και αμέριστη συμπαράσταση και εποικοδομητική κριτική για να έχει καλές συνθήκες και να πετύχει.

Γιατί η νέα Δημοτική Αρχή και ο νέος Δήμαρχος, αντίθετα με τους περισσότερους συναδέλφους τους, παίρνει προίκα έργα και δράσεις εγκεκριμένα και χρηματοδοτημένα, που υλοποιούνται ή που δημοπρατούνται εντός των προσεχών μηνών, συνολικά αξίας 24.500.000 ευρώ.

Σε αυτά οφείλουμε να προσθέσουμε έργα και δράσεις που έχουν υποβληθεί και βρίσκονται σε αξιολόγηση για την τελική τους έγκριση συνολικής αξίας 6.074.000 ευρώ καθώς και έργα και δράσεις που έχουν ετοιμαστεί οι φάκελοι υποβολής των προτάσεων τους και είναι να υποβληθούν έως το τέλος Οκτωβρίου του 2019 συνολικής αξίας 4.240.000 ευρώ.

Έως σήμερα μέσα στη δίνη της δεκαετούς δημοσιονομικής κρίσης της χώρας ενωμένοι, με σχέδιο και δουλειά, πετύχαμε πολλά. Σήμερα στην Ελλάδα που ανασαίνει, στην Ελλάδα που ανατέλλει μπορούμε ακόμα περισσότερα

Καλή αρχή στο νέο Δήμαρχο, στους νέους Δημοτικούς Συμβούλους, στους νέους Τοπικούς Συμβούλους.

Εύχομαι όταν θα ολοκληρώνουν την θητεία τους να έχουν στην καρδιά του όση αγάπη πήρα εγώ αυτά τα 12 χρόνια.

Σας ευχαριστώ, Καλή αρχή.

Σάββας Χιονίδης
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κατερίνης
Βουλευτής Ν. Πιερίας ΝΔ