Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

Απάντηση του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης Χρυσόστομου Κυραϊλίδη στο δελτίο τύπου του Δήμου Κατερίνης σχετικά με τις εργασίες που έγιναν στα σχολεία



Με έκπληξη διάβασα στα ΜΜΕ της Πιερίας, το δελτίο τύπου της Δημοτικής Αρχής ότι δεν είμαι πλέον Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Κατερίνης και ότι τις εργασίες που έκανα σε συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τους τελευταίους τέσσερις μήνες, έγιναν όλες από τη νέα Διοίκηση σε τέσσερις μέρες!
Για την αποκατάσταση της αλήθειας και για να γνωρίζουν οι συνδημότες μου αναφέρω... 


και επικαλούμαι τις μαρτυρίες των Διευθυντών των σχολείων και της Σχολικής Επιτροπής.
Έγιναν εργασίες: Βαφής και συντήρησης αύλειου χώρου στο Γυμνάσιο Περίστασης, στο Γυμνάσιο Κορινού, στο Γυμνάσιο Ρητίνης, στο Γυμνάσιο και Λύκειο Κ. Μηλιάς, στο 2ο ΕΠΑΛ και ΕΕΕΚ στο Ν. Κεραμίδι, στο Ειδικό Γυμνάσιο και Λύκειο Κατερίνης, στο 1ο ΕΠΑΛ Κατερίνης, στο 2ο -5ο Λύκειο, στο 3ο Γυμνάσιο και Λυκείο, στο 4ο Γυμνάσιο και Λύκειο, στο 6ο και 7ο Γυμνάσιο, όπως επίσης και στο συγκρότημα 1ο Λύκειο, 1ο Γυμνάσιο και 2ο Γυμνάσιο.
Οι εργασίες αφορούσαν βαφή αιθουσών, συντήρηση ηλεκτρολογικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων, τοποθετήσεις φωτιστικών σωμάτων, τοποθετήσεις πλακιδίων σε αίθουσες και γραφεία, τοποθετήσεις κλιματιστικών σε αίθουσες, συντήρηση δικτύων και τοποθέτηση ηλεκτρονικών υπολογιστών όπου ήταν απαραίτητο. Επιπλέον συντήρηση και επισκευή στεγών σχολικών μονάδων, εργασίες που διήρκησαν τέσσερις μήνες.
Οι εργασίες ξεκίνησαν αρχές Ιουνίου και ολοκληρώθηκαν τέλος Αυγούστου.
Επίσης οι απολυμάνσεις απεντομώσεις και μυοκτονίες, έγιναν το τελευταίο 15νθήμερο του Αυγούστου με την προηγούμενη Διοίκηση.
Είναι απορίας άξιο πώς είναι δυνατόν όλες οι αυτές οι εργασίες που έκανα ως Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, να αναφέρει η παρούσα Διοίκηση ότι τις έχει κάνει μέσα σε τέσσερις μέρες! Είμαι σίγουρος οτι ο νέος Δήμαρχος δεν έχει λάβει γνώση του παραπλανητικού κειμένου που δημοσιεύτηκε και διαστρεβλώνει την αλήθεια.
Σημειωτέον οτι ακόμη είμαι Προέδρος της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Κατερίνης μέχρι την αντικατάσταση μου απο το Δημοτικό Συμβούλιο.
Εύχομαι στη νέα Διοίκηση να συνεχίσει την πολύ καλή δουλειά που έγινε στα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κατερίνης, και δηλώνω ότι θα είμαι συμπαραστάσης στην προσπάθεια αυτή.

Χρυσόστομος Κυραιλίδης
Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης
Δήμου Κατερίνης


Το δελτίο τύπου του Δήμου Κατερίνης

Έτοιμα για το πρώτο σχολικό κουδούνι, που θα χτυπήσει την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου είναι τα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια του Δήμου Κατερίνης, καθώς ολοκληρώθηκαν από τις υπηρεσίες του Δήμου, όλες οι απαιτούμενες συντηρήσεις – επισκευές.
Το αντικείμενο παρεμβάσεων των συνεργείων επικεντρώθηκε στην εκτέλεση εργασιών για την αντιμετώπιση προβλημάτων επισκευής και συντήρησης οικοδομικού χαρακτήρα, όπως εξωτερική και εσωτερική βαφή, μόνωση, υδραυλικά – ηλεκτρολογικά, αποκατάσταση επίστρωσης δαπέδων, εξωραϊσμού των σχολικών αυλών, σιδηρουργικές εργασίες- κατασκευές κ.α.
Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Ιωάννης Συμεωνίδης, οι πρόεδροι των σχολικών επιτροπών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Κατερίνης, Ιωάννης Νταντάμης και Αθανάσιος Μπαρμπαγεωργόπουλος αντίστοιχα, επισημαίνουν, ότι, όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες, τα συνεργεία του Δήμου έδωσαν προτεραιότητα στα θέματα υγιεινής, ασφάλειας και λειτουργικότητας. Επιπλέον, οι καθαρίστριες έπιασαν ήδη δουλειά, οι σχολικοί τροχονόμοι θα είναι στις θέσεις τους, έγινε η διανομή των χαρτικών ειδών, οι εργασίες απολύμανσης, απεντόμωσης, η συντήρηση των καυστήρων στα σχολικά συγκροτήματα, καθώς και το κλάδεμα των δέντρων στις αυλές. Βαρύτητα δόθηκε και στις διαγραμμίσεις διαβάσεων στις εισόδους των σχολικών συγκροτημάτων, καθώς και στις διαβάσεις των πεζών στα φανάρια.
Ο Δήμαρχος Κατερίνης
«Από την πρώτη κιόλας ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, δώσαμε προτεραιότητα στα σχολεία προκειμένου να είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους μαθητές και τις μαθήτριες. Με το μεγαλύτερο δυνατό σεβασμό στα χρήματα του δημότη, με εποικοδομητική συνεργασία, είμαι βέβαιος ότι θα συμβάλουμε στην εύρυθμη καθημερινότητα των σχολείων μας, για τα οποία συντονίζουμε τις προσπάθειές μας, ώστε να εξασφαλίσουμε την υψηλή ποιότητα λειτουργίας τους» σημειώνει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, ο οποίος εν όψει της νέας σχολικής περιόδου μεταφέρει τις ευχές του προς την εκπαιδευτική κοινότητα, τους μαθητές και γονείς, για δύναμη και φιλοπρόοδο διάθεση.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι, ιεραρχώντας τις ανάγκες όλων των σχολικών μονάδων οι παρεμβάσεις σε όλη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, θα συνεχιστούν από τις υπηρεσίες του Δήμου, όπου κρίνονται απαραίτητες.