Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019

Οργή και αποτροπιασμός για το πανό των οπαδών της Τράμπζονσπορ – Αντίδραση του συλλόγου Μικρασιατών στην UEFA


Οργή και αποτροπιασμό προκάλεσε το πανό των οπαδών της Τράμπζονσπορ που υψώθηκε κατά τη διάρκεια του πρόσφατου αγώνα με την ΑΕΚ για το Europa League, με σαφή υπαινιγμό στη Μικρασιατική Καταστροφή και τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Λίγες μέρες μετά το παιχνίδι, ο... 

 
 
 
Σύλλογος Μικρασιατών Χαλανδρίου «Ρίζες» έστειλε επιστολή στην UEFA, στην οποία κάνει λόγο για έγκλημα και ζητά την τιμωρία της τουρκικής ομάδας.

«Can you swim?» («Ξέρεις να κολυμπάς;») έγραφε το προσβλητικό πανό, με τους Τούρκους οπαδούς να αναφέρονται ξεκάθαρα στη Μικρασιατική Καταστροφή και τη Γενοκτονία των Ποντίων.

«Η Τράμπζονσπορ δεν είχε ούτε το σθένος σαν ομάδα να ζητήσει συγγνώμη ώστε να περάσει μήνυμα κυρίως στην ίδια την Τουρκία και στους Τούρκους οπαδούς και ύστερα στον υπόλοιπο αθλητικό κόσμο και φίλαθλο κοινό. […] Είστε συνυπεύθυνοι γι’ αυτό που γίνεται κατά συρροή, και δυστυχώς δεν το σταματήσατε ούτε και τώρα. Δεν ανακοινώσατε καμία τιμωρία, δεν είδαμε καμία επίπληξη και αφήσατε το ρατσισμό να κυριαρχεί» αναφέρεται στην επιστολή του Συλλόγου στην UEFA.






Πηγή:pontos-news.gr