Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019

Με αυτόν τον τρόπο θα μυρίζει όμορφα η κουζίνα



Όσο περιποιημένο και αν φαίνεται το σπίτι μας, δεν έχει καμία σημασία αν η μυρωδιά του δεν ανταποκρίνεται στην εικόνα του – όπως ακριβώς συμβαίνει και με εμάς τους ίδιους!

Ωστόσο, αν... 
 
μπορούμε να απαλλάξουμε το σώμα μας από τις άσχημες μυρωδιές με ένα γρήγορο ντους, δυστυχώς οι άσχημες οσμές εγκαταλείπουν πιο δύσκολα τον χώρο στον οποίο ζούμε. Και ποιος μπορεί να εμπνευστεί ένα νόστιμο γεύμα σε μια κουζίνα που μυρίζει δυσάρεστα; Ακολουθώντας τα παρακάτω tips, θα την κάνετε να μοσχοβολά διαρκώς!

Tips για μια κουζίνα που μυρίζει υπέροχα

Ανοίγετε πάντα τον απορροφητήρα: Είναι αυτονόητο, όμως όλοι έχουμε κάποιες στιγμές που δεν αντέχουμε τον θόρυβο. Προσπαθήστε να τον ανεχτείτε για να αποφύγετε τις οσμές.

Φούρνος με άρωμα λεμόνι: Τις ημέρες που ψήνετε κρέας, αφού αφαιρέσετε το ταψί από τον φούρνο, τοποθετήστε μισό λεμόνι σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Έπειτα αφήστε το στην σχάρα, στο πιο ψηλό επίπεδο και αφήστε το εκεί μέχρι να πέσει η θερμοκρασία του φούρνου.

Καθαρίστε τον κάδο των αχρήστων: Αδειάζετε το καλαθάκι της κουζίνας καθημερινά, και τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα καθαρίζετέ το διεξοδικά με χλωρίνη. Φροντίστε να μην πετάτε συσκευασίες υγρών πριν τις αδειάσετε πλήρως. Χρησιμοποιήστε χοντρές σακούλες που θα αποτρέπουν τις διαρροές.

Αδειάστε το ψυγείο: Πριν πάτε στο σούπερ μάρκετ βεβαιωθείτε πως έχετε πετάξει όλα τα ληγμένα τρόφιμα και τα χαλασμένα φρούτα και λαχανικά. Έπειτα καθαρίστε τα ράφια του με ένα απορροφητικό πανί.

Ξεπλύνετε τις συσκευασίες: Μην τοποθετείτε στον κάδο συσκευασίες από τρόφιμα με έντονες οσμές, όπως το κρέας, χωρίς πρώτα να τα ξεπλύνετε.

Προστατέψτε το ψυγείο: Καλύψτε το ράφι που χρησιμοποιείτε για την αποθήκευση κρεάτων με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, ώστε να συγκρατεί τις τυχόν διαρροές αίματος. Αλλάζετέ τες κάθε δύο μέρες.

Πλένετε αμέσως τα πιάτα: Είναι πολύ βαρετό, αλλά καλό είναι να αδειάζετε τον νεροχύτη αμέσως μετά το φαγητό.

Μυρίστε το ποτηρόπανο: Υπάρχει περίπτωση όλες οι δυσάρεστες οσμές να προέρχονται από αυτό. Αλλάζετέ το καθημερινά και πλένετέ το σε υψηλή θερμοκρασία.

Καθαρίστε το πάτωμα: Κάθε βράδυ μαζέψτε από το πάτωμα τους λεκέδες που δημιουργήθηκαν. Δεν χρειάζεται να σφουγγαρίσετε κανονικά. Απλώς χρησιμοποιήστε ένα βρεγμένο σφουγγαρόπανο.


Κοιτάξτε το ντουλάπι: Τα κρεμμύδια και οι πατάτες συντηρούνται για πολύ καιρό εκτός ψυγείου. Για τόσο καιρό που μέχρι να χαλάσουν και να αρχίσουν να μυρίζουν έχουμε ξεχάσει την ύπαρξή τους. Και μυρίζουν έντονα και τα δύο!