Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

Η επόμενη «Συρία» είμαστε εμείς


Νίκος Χειλαδάκης

Η επιθετικότητα της Τουρκίας που έχει πάρει τα επάνω της μετά και την στάση των δυο υπερδυνάμεων που στην ουσία κάνουν τα στραβά μάτια στα τουρκικά εγκλήματα στην Συρία όπου διαπράττουν καινούργια γενοκτονία, (οι Τούρκοι έχουν μεγάλη πείρα σε αυτό), είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι στη συνέχεια με την φόρα που έχει πάρει θα στραφεί στην δική μας πλευρά και αν στην Συρία οι Τούρκοι έκαναν ένα βήμα μπροστά εδώ θα επιδιώξουν να κάνουν… «δέκα βήματα».

Η...  





κατάσταση όπως διαμορφώνεται με την ξέφρενη εθνικιστική τρέλα που έχει καταλάβει την Άγκυρα και τον Ερντογάν, ενώ παράλληλα αυξάνονται συνεχώς οι τουρκικές διεκδικήσεις σε βάρος μας με τελευταίο χτύπημα τα Δωδεκάνησα όπου υποστηρίζουν την ύπαρξη διεκδικούμενης τουρκικής μειονότητας, (το έδαφος το είχαν προετοιμάσει εδώ και χρόνια με αλλεπάλληλες προβοκατόρικες τουρκικές δημοσιογραφικές αποστολές στα Δωδεκάνησα), αλλά και τα κύματα των μουσουλμάνων λαθρομεταναστών που όχι μόνο δεν μειώνονται αλλά αυξάνονται, προοιωνίζουν την μεγάλη θύελλα που έρχεται.

Η κινητοποίηση της τεράστιας στρατοκρατικής μηχανής της Τουρκίας έχει ήδη δώσει δείγματα της εγκληματικότητας της, δολοφονώντας άμαχους και βομβαρδίζοντας χωριά και καίγοντας σπίτια για να αναγκάσει τον κόσμο να ξεριζωθεί από τις εστίες τους. Τυφλά να' χουν οι Τσίτες του 1922.

Σε όλο αυτό ο σκηνικό εμείς ακόμα ζούμε το ύπνο του δικαίου, με ένα πολιτικό σύστημα που το μόνο που ξέρει είναι να επικαλείτο το διεθνές δίκαιο για…να γελά ο κάθε πικραμένος, πιστεύοντας ίσως ακόμα ότι σε δεδομένη κρίση θα μας βοηθήσει η Αμερική ακόμα και μετά την αμερικανική προδοσία των Κούρδων.

Οι στιγμές είναι πολύ κρίσιμες και έχουν αρχίσει να τρέχουν τα γεγονότα και οι εξελίξεις. Αν δεν συγκεντρωθούμε ακόμα στο παρά ένα δευτερόλεπτο, τότε θα ζήσουμε πολύ δυσάρεστες εκπλήξεις.

Εχθρός μας δεν είναι μόνο η Τουρκιά, αλλά και η πέμπτη φάλαγγα που φρόντισε το πολιτικό σύστημα να εγκαταστήσει μέσα στην πατρίδα μας.

Τελικά θέλουμε, ή δεν θέλουμε να επιβιώσουμε;;;

*O Νίκος Χειλαδάκης είναι Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος